Manisa’nın Akhisar ilçesinde yaşayan şeker hastası 67 yaşındaki Hasan Lafçı’nın bacağı, Ege Lokmanı olarak bilinen Herbalist (Otacı) Şevki Güngör’ün bitkisel destek tedavisi sayesinde kesilmekten kurtuldu.
Yaklaşık 5 yıl önce oğlunu iş kazasında kaybettikten sonra şeker hastalığına yakalanan Hasan Lafçı, ilerleyen hastalığı nedeniyle kesilmesi istenen bacağı, Kırkağaç ilçesinde Ege Lokmanı olarak bilinen Şevki Güngör’ün hazırladığı bitkisel kür sayesinde kurtarıldı. Hastalık süreci hakkında konuşan Hasan Lafçı, “Beş yıl önce oğlumu bir iş kazasında kaybettim. Oğlumu kaybetmenin üzüntüsüyle şeker hastası oldum. Ege Üniversitesi’nde bir ay tedavi gördüm. İyileşmek yerine daha da kötüye gidiyordum. Ayak parmaklarım günden güne morarmaya başladı. Doktorlar sol ayak bileğimi kesmek zorunda olduklarını aksi takdir de kangren olabileceğimi söyledi. Ben kabul etmek zorunda kaldım ve kestirdim. Bir süre sonra bunun da yeterli olmadığını ifade ederek, bacağımı da kasığımdan itibaren keseceklerini söylediler. Bu kez kabul etmedim. Doktorlarımdan beni taburcu etmelerini istedim. Evimde bir süre dinlendikten sonra araştırma yapmaya başladım. Bazı akrabalarım Kırkağaç’ta bulunan Ege Lokmanı olarak tanınan Şevki Güngör’ü tavsiye etti. Kanser hastası başta olmak üzere birçok kişiyi iyileştirdiğini duydum. Bunun üzerine Şevki Güngör ile görüşmeye karar verdim. Güngör’e durumumu anlatan raporları gösterdim. Şevki bey bana ‘bacağını kurtarırız, keşke daha önce gelseydin, ayağını da kesilmekten kurtarırdık’ dedi. Sabırla uzun bir tedavi süreci geçirdim. Söylenenlere harfiyen uydum ve altı ay sonunda iyileştim.”
Kontrol için doktora da gittiğini anlatan Lafçı, sözlerine şöyle devam etti:
“Hastaneye kontrole gittiğimde doktorum iyileştiğime inanamadı. Bir süre sonra beni evimde ziyaret etti. Bacağımın yerinde olduğunu görünce çok şaşırdı. Şeker ölçümü yaptık normal çıkınca şaşkınlığı bir kez daha arttı.”