Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanarak hizmete açılan 3 bin 800 metrekarelik kapalı alana sahip Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (SÜDAM) ziyaret etti.
Merkez Danışma Kurulu toplantısına katılan Rektör Gökbel ve beraberindeki heyet, daha sonra merkez binasında incelemelerde bulundu. Merkez Müdiresi Prof. Dr. Nilsel Okudan, bilimsel çalışmalarda kullanılacak hayvanların üretilmesinin ve bu çalışmalar için gerekli altyapı ve eğitim verilmesinin amaçlandığını söyledi.
Merkezde bulunduğu incelemeler sonrasında konuşan Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “SÜDAM, Selçuk Üniversitesi ve diğer araştırma kurumlarından araştırmacıların laboratuvar hayvanları üzerinde yapacakları bilimsel çalışmalar için uluslararası standartlara uygun modern planı ve yüksek teknolojiye sahip donanımı ile Tıp, Veteriner, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri gibi alanlar başta olmak üzere araştırmacılara önemli bir altyapı imkanı sunacaktır. Bina kapladığı alanla Türkiye’nin en büyük Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezidir. Modern ve tam donanımlı teknolojik altyapısıya sahip merkezin araştırmacılara sunacağı olanaklar sayesinde ortaya konacak olan bilimsel çalışmaların üniversitemizi bilimsel alanda üst sıralara taşıyacağını düşünüyorum. Deneysel araştırmalar alanında üniversitemizde ve bölgemizde önemli bir eksiği giderecek olan merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.