Sorgun Belediyesi’nin katkılarıyla, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sınava hazırlıkta ailenin rolü” isimli konferans İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.
Konferansa Kaymakam Ali Arslantaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Dıvrak, MHP İlçe Başkanı Muhsin Bölükbaşı ve davetliler katıldı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden danışman Fahrettin Demir, yaptığı konuşmada, sınav öncesi motivasyonun çok önemli olduğunu söyledi. İnsanların başarısızlıklar sonucunda hayata küsmesinin, yıkılmasının doğru bir davranış olmadığını, her sabah uyandığında yeni bir güne sıkıntıları değil, kendini mutlu edecek şeyleri düşünerek başlamanın gerektiğini ifade eden Demir, “Mutluluğu düşünmek, mutlu yaşamanın ilk adımıdır. Örneğin, akşama kadar işinde çalışan bir insan, bu süre içerisinde ailesinden haber alamadığı zaman, ne olduğunu değil, ailesinde bir olumsuzluğun olmadığını düşünüp, onun sevincini yaşaması gerekir. Veliler, ‘Çocuklarım okusun, büyüsün, iyi bir iş sahibi olsun, çok paralar kazansın’ anlayışını terk edip, ‘çocuğum çok mutlu olsun’ düşüncesinde olmalıdır. Anne ve babalar, çocuklarına çok para bırakmak yerine, onlara güçlü ve temiz bir kişilik bırakmalıdır. İşte bunları yapabildiğiniz sürece çocuklarınız hem başarılı, hem de mutlu olacaktır” dedi. İstanbul Aydın Üniversitesi Öğrenci ve Aile Danışmanı Burak Metin de konferansta yaptığı konuşmada, çocukların sınavlara hazırlanmasında öğretmenler kadar ailelere de önemli görevler düştüğünü ifade etti. Metin, çocuğuna çok çalışması gerektiğini söyleyen birçok velinin aslında, kendi çocukluğunda hiç de öyle çalışkan olmadığını vurgulayarak, çocuklarının başarılı ve iyi birer insan olmasını isteyen velilerin çocuklarına birer ağabey, birer abla veya bir arkadaş gibi yaklaşmaları gerektiğine işaret etti.
Annelerin, çocuklarına yönelik ‘Senin için saçlarımı süpürge ettim’ söyleminin de yanlış olduğunun altını çizen Metin “Çocuklarımıza ödül de verelim, ceza da. Ancak bunları aşırıya kaçmadan, bir anne, bir baba şefkatiyle yapalım. Şunu unutmamak gerekir ki, çocuklarımızın başarısızlığında çevre kadar bizimde önemli etkilerimiz vardır. Çocuklarımızın başarılı olmasını istiyorsak, onları sorgulayan, mücadeleci, çalışkan, hedef sahibi olacak şekilde yetiştirmeliyiz. Başkalarıyla kıyaslama, aşağılama ve hor görme, sözlü ve bedensel şiddet, başarısız olduğu zaman verilen ağır cezalar, çocuklarımızla iletişim kuramamak, anne baba arasındaki şiddet ise çocuk eğitiminde yaptığımız en büyük yanlışlardır” diye konuştu.