İzmir’de stat yapan tek belediye başkanı olan AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Mimar Cemil Şeboy, Karşıyaka Stadı’nı inceledi, Karşıyaka’nın geleceğini kurtaracak proje için her türlü yardıma hazır olduğunu söyledi.
TOKİ tarafından Karşıyaka’ya yapılacak yeni stat için eskisinin yıkımına başlandı. Buca Stadı’nı yaparak İzmir’de stat konusunda en tecrübeli isim olan AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Mimar Cemil Şeboy, çalışmaları inceleyerek kulüp başkanı Fatih Diniz ve Karşıyakalı AK Parti milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli’den bilgi aldı. İzmir Büyükşehir ve Karşıyaka Belediyesi’nin Karşıyaka Stadı’na neden engel olmaya çalıştıklarını anlayamadığını ifade eden Cemil Şeboy, “İzmir’e faydası olacak projelerde birlik olmamız gerekiyor. Karşıyaka’ya yapılacak stat, spor alanı ve yaşam alanları İzmirliye hizmet edecek ama İzmir’de bu çalışmalara maalesef karşı çıkanlar hep oluyor. 3-5 kişinin karşısına çıkması önemli değil önemli olan proje. ‘Otopark yok’ diyorlar ama burada otopark olmasına gerek yok. Karşıyakalılar yürüyerek gelecekler zaten. Biz Buca Stadı’nı yaptığımızda orada da otopark yoktu. Bu stat Karşıyaka’yı kurtaracaktır. Bu Stadın altına yapılacak dükkanlarla Karşıyaka’ya para akar ve KSK’nin geleceği garanti altına alınır. Bu stat Karşıyaka’nın geleceğidir. Bir an önce Karşıyaka Stadı’nın yapımı tamamlanmalıdır” dedi.
“PARA VERMİYORLAR BİR DE ENGEL OLMASINLAR”
Buca Stadı’nın yapımı sırasında da kendisine de karşı çıkıldığını vurgulayan Şeboy, “Bu stadı şehir dışına atarsanız çok güzel stat olur ama Karşıyaka’ya faydası olmaz. Spor kulüplerinin artık kişilerin omzunda gitmesi mümkün değil. Ya düzenli gelir kaynakları olması lazım ya da belediye spor haline getirilmeleri lazım. Burada belediye başkanlarımız stada karşı çıkmak yerine spor kulüplerine sahip çıkmalılar. Bakın İstanbul ve Ankara’da belediyelerin finansörlüğündeki kulüpler çok iyi durumda. Hükumetimiz yasa çıkardı. Büyükşehir belediyeleri bütçesinin yüzde 11’ini, ilçe belediyeler de binde 7’sini spor kulüplerine nakdi ve ayni yardım olarak vermek zorunda ama İzmir’deki belediyelerden bunu alamıyorsunuz. Bunlar büyük paralar. İzmir’deki belediye başkanları bu paraları verseler kulüplerimiz bu sıkıntıları yaşamazlar zaten. Ben Buca Stadı’nı yalnız başıma yapmak zorunda kaldım. Hiçbir yardım alamadık. Şimdi para vermiyorlar en azından engel olmasınlar” diye konuştu.
KSK STADI’NIN TEMELİ ATILIYOR
Karşıyaka Stadı’nın yapılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Diniz de, Karşıyakalılar için stadın büyük önem taşıdığını söyledi. Diniz “Bizim en büyük beklentimiz stadın bize verilmesi. Böylece buradan elde edeceğimiz gelirle Karşıyakamızın sırtı yere gelmez” dedi. AK Parti milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli ise Başkan Diniz’in sözleri üzerine Karşıyaka Stadı’nın tüm kullanım haklarının Karşıyaka Spor Kulübü’ne verileceğine dair söz verdi. Sürekli şöyle konuştu: “Kesinlikle ve kesinlikle statla ilgili protokol yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığımızla kullanım şartları, devir şartları bir akde bağlanacak ve Karşıyaka Stadı’nın KSK’ye yıllık 5 Milyon Dolar gelir getirecek ticari bir yönü olacak. Bir de müjde vereyim; Karşıyakalılara sürprizimiz var. Tarih vermiyorum ama çok yakında Karşıyaka Stadı’nın temeli atılacak.”