Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ilçeyi beyazlara bürüdü.
İlçede akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sonucu kar kalınlığı 10 santimetreye kadar ulaştı.
Kar kalınlığı ilçe merkezinde 10 santimetre, yükseklerde ise 15 santimetreyi buldu. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının halen devam ettiği İlçedeki kar yağışının önümüzdeki Cuma gününe kadar sürmesi beklendiğini bildirdi.
Pazarlar Belediyesi karla mücadele ekiplerince gece boyunca yapılan çalışmalar sonucunda yoğun kar yağışının ulaşımı etkilemediği belirtildi. Yetkililer sürücülerin araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları yönünde uyardı.
Pazarlar Belediyesi karla mücadele ekiplerince cadde ve sokaklarda yol açma ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Pazarlar Belediyesinden yapılan açıklamada, "Meteorolojiden alınan bilgilere göre ilçemizde beklenen kar yağışı için tüm hazırlıklar tamamlanarak 1 adet greyder, 2 adet iş makinası, 1 adet yol kontrol aracı ve 20 personel ile 7-24 saat kar temizleme çalışmalarına hizmet vermekteyiz" denildi.
Bu arada yoğun kar yağışı nedeniyle köy yolları Özel İdareye ait bir adet iş makinası ile açık tutulmaya çalışılıyor. İlçeye bağlı köy yollarının tamamının açık olduğu bildirildi.(MB-EFE)