Emniyet Teşkilatının 170. Kuruluş Yıldönümü vesilesiyle İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte şehit yakınları ile biraraya gelindi.
Polisevinde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Garnizon Komutanı Ali Demiral, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Alay Komutanı Halil Uysal, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, emniyet personeli ve şehit yakınları katıldı. Programda konuşan Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, “Hergün ve her gece haftanın belli günleri çok önemli görev yapan teşkilatlara ayrılıyor, onlara veriliyor. Emniyet Müdürlüğümüz de Kayseri’de halkın canını, ırzını, malını ve namusunu korumak için gecesini gündüzüne katarak hiçbir fedakarlıktan çekinmeden görevini yapıyor. Bende bu teşkilatla beraber 40 senedir çalışmaktan büyük gurur duyuyorum” dedi.
Aygenç ayrıca, “İnsanlar toplum halinde yaşamaya başladıktan itibaren en önemli ihtiyaçları asayişin berkemal olması ihtiyacıdır. Yani güvenlik ihtiyaçları ortaya çıkmıştır. İnsanlar öncelikle can güvenliklerini sağlamak istemişler ve böyle teşkilatlar kurmuşlardır. İşte bugün modern Türk teşkilatı 170. Yıldönümünü kutluyor. Sadece Türkiye’de değil dünyanın polis teşkilatları arasında çok ayrı bir yeri var. Bunu da eğitimiyle, kültürüyle, bilgi birikimiyle devletin ona vermiş olduğu imkanları azami ölçüde kullanmaktan büyük keyif aldıkları için bu başarıyı sağlıyorlar” şeklinde konuştu.