İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nın bu yıl 5’incisini düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri kapasımın da, Nevşehir’de fotoğraf sergisi ve yardım standı açıldı.
Gülbahçe önünde kurulan çadırda kurulan fotoğraf sergisi ve yardım standının açılışında konuşan İHH Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Sedef Öğütken, İHH İnsani Yardım Vakfı olarak insanların zihinlerinde ve kalplerinde yetim ve savunmasız çocuklara ilişkin bir duyarlılık oluşturmak amacıyla çeşitli organizasyonlar düzenlediklerini söyledi.
Öğütken: “Yasadığımız dünyada her gün 10 bine yakın çocuğun yetim kaldığını, 2013 yılında silahlanma ve savunma sektörüne 9.8 Tirilyon yatıran insanın her gün açlıktan ölen 22 bin çocuk karşısın da hiç birşey yapmadığını biliyor muydunuz? Dünya üzerinde 200 milyondan fazla yetim çocuğumuz bu kayıtsızlığın eseri olarak insan tacirleri organ ve fuhuş mafyalarının ,savaş ağları ve misyoner örgütlerin insafına terk ediliyor.
Dünya genelinde 135 ülke ve bölgede çalışmalarını aralıksız sürdüren ve dünyanın bütün yetim çocuklarına sevgiyle ulaşmayı hedefleyen İHH, bu yıl 5. düzenlenecek olan yetim dayanışma günleri kapsamında bir çok ülkede projeler gerçekleştirip, yetim çocuklarımızı bizzat ülkelerinde ziyaret ederek onlara el uzatmaya devam ediyor. Bizlerde Nevşehir İHH olarak yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklarımızı tespit edip sizlerden ve genel merkezimizden gelen yardımları bu çocuklarımızın ihtiyacı doğrultusunda kullanılmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyor desteklerinizi bekliyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından, fotoğraf sergisi ve yardım standının açılışı gerçekleştirildi.