Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kilis’e gelen Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü Türkiye Temsilcisi Numan Özcan ve beraberindeki heyet, Vali Süleyman Tapsız’ı makamında ziyaret etti.
Vali Tapsız, Valilik Toplantı Salonunda yaptığı sunumda, Kilis’e sığınan Suriyeli misafirlerin yaşam mücadeleleri, sosyal, kültürel, eğitim ve sağlık alanında yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler vererek, Suriyelilerle vatandaşlarımız arasında toplumsal bir çatışma ortamı oluşturmadan barış ve huzur içerisinde bir ortamın sağlanması için çaba harcadıklarını, dünyanın en büyük ve en modern bir konteyner kentine ev sahipliğini yapmanın gururunu taşıdıklarını dile getirdi.
Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü Türkiye Temsilcisi Numan Özcan da yaptığı konuşmasında, “Öncelikle size ve Suriyelileri barındıran tüm Valiliklere, göstermiş oldukları yardım ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin üzerindeki bu yükü iyi anlıyoruz ve göstermiş olduğu özveriden dolayı müteşekkiriz” dedi
Özcan, Birleşmiş Milletler Çalışma Örgütü ile Türkiye’nin ortak yürüteceği bir çalışma ile Türkiye’nin Uluslararası alanda tanıtımını arttıracak bir çalışma ile yardım faaliyetlerinin hızlandırılacağını ifade etti.
Vali Süleyman Tapsız ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek heyete teşekkür etti.
Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü Türkiye Temsilcisi Numan Özcan ve beraberindeki heyet, Valilikteki görüşmelerin ardından Vali Yardımcısı Ulaş Akhan eşliğinde Elbeyli konteynır kenti ziyaret etmek üzere Valilikten ayrıldı.