Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Yılmazköy Mahallesi’nde yıllar önce yapılmış ancak depreme dayanıksız ve atıl durumda olan bulunan cemevi, Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yıkıldı.
Geçtiğimiz aylarda Başkan Yardımcısı Cengiz Sune ile Yılmazköy Mahallesini ziyaret ederek vatandaşın sorunlarını dinleyen Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, atıl durumda olan cemevinde incelemelerde bulunarak, "Vatandaşlarına saygı duyan bir yönetici sıfatının dışında, onların inançlarına hürmet eden, aynı peygamberin ümmeti olan Müslümanlar olarak, birbirini kucaklayan bir tavırla, 2015 yılı içinde sizlerin Cemevi ihtiyacını karşılamaktan büyük şeref duyacağız ve bunu yerine getireceğiz" şeklinde konuşarak cemevinin yıkılıp yerine yenisinin yapılması için talimat vermişti. Başkan Özakcan’ın talimatı doğrultusunda geçtiğimiz hafta içerisinde Yılmazköy cemevinin yıkı gerçekleştirildi.
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Farklılıklarımız zenginliğimiz. Bugün geldiğimiz noktada Alevi kardeşlerimizin Cemevi ihtiyaçlarını karşılama noktasında elbirliği yapmaya hazırız. Bizim 1. vazifemiz birbirimizi sevmek değil mi? Birbirimizi sevmeden iman etmiş olmayız. Sevginin ve demokratik kültürün bu toplumda yerleşmesi açısından yapacağımız hizmetin öneminin farkındayız.150 metrekare alan üzerine iki katlı olarak Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce projelendirilen yeni cemevinin, geniş salonu, morg, mutfak, aşevi olacak" diye konuştu.
Yılmazköy Mahalle Muhtarı Şahin Can da, Efeler Belediyesi’nin cemevi projesinin kendilerini çok mutlu ettiklerini belirterek, "Cem Evi’nin yenilenmesinden sonra mahalle halkımız düzgün bir şekilde ibadetini yapabilecekler. Bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Başkanımız bizi çok mutlu etti” dedi.
"ALLAH BAŞKANIMIZI BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN"
Yılmazköy Mahallesi sakinlerinden Gülperi Üzen, "Yıkılan bina içerisindekiler göçtükten sonra cemevi oldu. Son günlerde kullanılamaz duruma gelince Başkan Özakcan’a durumu ilettik. Sağolsun Cem Evleri’ni resmi olarak ibadethane kapsamına alarak buradaki Cem Evi’ne el attı. Yıkımı gerçekleştirildi, önümüzdeki aylarda da yerine yenisini yapacaklar. Efeler Belediyesi’ne çok teşekkür ederim. Allah başkanımızı başımızdan eksik etmesin" ifadelerini kullandı.
"BAŞKANIMIZDAN MEMNUNUZ"
16 yıl önce binayı Cem Evi olarak kullanmak için satın aldıklarını belirten Cemevi Cemaat Rehberi Murat Can, "O yıllardan bu yana ibadetlerimizi burada yapıyor, kurbanlarımızı burada kesiyoruz. Son zamanlarda da artık ihtiyacımızı karşılayamaz duruma geldi. Bina eskiyince birkaç kez kendi imkanlarımızla tadilat yaptık ancak yıkılacak duruma gelince içerisini boşaltmak zorunda kaldık. Durumu muhtarımıza ilettik o da Başkan Özakcan’a iletti. Sağolsun başkanımız bizimle ilgilendi ve burayı yıkıp yenisini yapma kararı aldı. Kendisinden çok memnunuz Allah razı olsun" diye konuştu.