AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, esnaf ziyareti sırasında başörtülü kadınların uğradığı mağduriyetlere değindi. Karanlık bir dönemin sona erdiğini belirten Özhan, “6 milyonun arasına sokulan başörtülü, başı açık ayrımı ve ayrımcılığını artık ortadan kaldırdık, yeryüzündeki en ırkçı yasaklardan bir tanesi olan başörtü yasağını çöpe attık” dedi.
Başbakanın Başdanışmanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. Kapalı Çarşı esnafı ile bir araya gelen Taha Özhan, esnafların sıcak ilgisiyle karşılandı. Esnafların tek tek elini sıkan, hayırlı işler dileyen ve kapalı çarşı esnafıyla sohbet eden Özhan, destek ve dua istedi.
“RABBİMİN İNAYETİYLE BÜYÜK ZAFER KAZANDIK”
Kapalı Çarşı esnafıyla sohbeti esnasında oldukça önemli açıklamalarda da bulunan AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, 23 Ekim 2002 yılında açılan kapatma davasını hatırlattı. Taha Özhan, şöyle konuştu:
“23 Ekim 2002’de bize kapatma davası açtılar. Biz 3 Kasım 2002’de lideri yasaklı, partisinin kapatılma riski olan, Anayasa Mahkemesi’nde yargılanan bir parti olarak seçimlere girdik ve sandıktan zaferle çıktık. Allah, bizim yardımcımız oldu. O’nun inayetiyle, büyük zafer kazandık. Aksi takdirde fiziki şartlarda baktığımız zaman mümkün olmayan şeyleri, Rabbim mümkün kıldı. Bu nedenle Allah’a ne kadar şükretsek azdır.”
“YASAKLARI TEKER TEKER KALDIRDIK”
2002 tarihinde seçim sonuçları ile birlikte Türkiye’de bir devrimin başladığını kaydeden AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, “2002’den sonra bu devrime direnç, müdahale ve çatışma sergilediler. Bu da 2002’de bir devrim yaşandığını teyit eden en önemli gerekçelerden bir tanesidir. 2007’de Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir darbe girişimi yaşadık. 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar biz kırıp dökmeden, elde edilen kazanımları kaybetmeden, olabilecek en mütevazı şekilde dua ederek geçinmeye çalıştık. Ama rahat durmadılar, müdahale üstüne müdahale yaptılar” ifadelerine yer verdi.
“Bugüne kadar bizimkisi pasif bir direnişti” diyen Taha Özhan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“29 Nisan 2007’de hükümet adına bu darbe girişimine açıktan bir cevap vermekle biz, aktif bir direniş başlattık. Vesayet rejimine karşı ancak 2010’dan sonra bir süreç işlemeye başladı. AK Parti’yi AK Parti yapan son 5 senedir yasakları teker teker kaldırmasıdır. AK Parti’yi AK Parti yapan siyasi partilerin önündeki engelleri kaldırmamızdır. Biz, 6 milyonun arasına sokulan başörtülü, başı açık ayrımı ve ayrımcılığını artık ortadan kaldırdık, yeryüzündeki en ırkçı yasaklardan bir tanesi olan başörtü yasağını çöpe attık. Pencerenin kenarında okula, işe giden arkadaşını seyreden, gizli gizli gözyaşı döken kadınların iç çekmeleri elbette telafi edilemeyecek. Ancak inanıyoruz ki bugün başlayan normalleşme, AK Parti iktidarı ile başlayan yeni demokratik özgür süreç milletimiz için bir teselli, gelecek nesiller için güvence olacaktır.”
MUHTARLAR DERNEĞİNE ZİYARET
Kapalı Çarşı esnafı ziyaretinin ardından Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesi’ni ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, muhtarlarla bir araya geldi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, “Edinmiş olduğunuz tecrübeleri, Malatya’ya yansıtacağınızdan eminiz” dedi.
Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesi ziyareti sırasında söz alan AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan ise, “Muhtarlık siyasi sistemimizde, toplumsal hayatımızda, sosyal dayanışmamızda kılcal damarlarımızın en dip noktasıdır. Oradaki pozitif ve negatif hareketlenme bizlere yansıyor. Bunların taşıyıcısı ise kıymetli muhtarlarımızdır. AK Parti iktidarları döneminde muhtarlarımıza ayrı bir önem verildi. Öncelikle özlük hakları üzerinde iyileşmeler yapıldı. Bizden önce muhtarlıklar basit mevzuat işlerinin yapıldığı bir kurumken, bizim dönemimizde halkın sorunlarını aktaran uç beyliklerimiz olarak büyük kıymet gördü. Uç beyliklerimizin bize taşıdığı sorunları, doğru adreslere yönlendirmek ise bizim görevimiz. Muhtarlarımızın, siyasi hayat içerisindeki önemini çok iyi bilmekteyiz” ifadelerini kullandı.