Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Lütfi Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.
Ziyarette MÜSİAD çalışmaları hakkında bilgi veren ve Konya’nın birlik beraberliğinin devamının önemine dikkat çeken MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek de konuşmasında, “Konya’nın ve kurumlarımızın gösterdiği birlik beraberliğin devamı ve bu konudaki istikrar çok önemli. MÜSİAD olarak bize düşen görev ne varsa yapmaya çalışıyoruz” dedi.
“İSTİKRARIN DEVAMINI DİLİYORUZ”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, “Son dönemde Konya’mız tüm resmi kurum ve kuruluşları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşlarıyla güzel bir birliktelik örneği göstermektedir. KONESOB olarak biz bu birliktelikten oldukça memnuniyet duymaktayız. Esnaf olarak ülkedeki istikrarın devamını diliyor, Konya ve Türkiyemizin gururu hemşerimiz ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na desteğimizi sonuna kadar sürdürmek istiyoruz” dedi.
MÜSİAD’ın üstlendiği misyonu ve çalışmalarını takdir ettiklerini belirten KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, “Bu birlik ve beraberliği devam ettirdiğimiz sürece Konya’mız kazanacak. Türkiye’ye örnek olacağız” diye konuştu.
Başkan Karamercan konuşmasının sonunda ahilik kültürünün yaygınlaştırılmasının önemine de değinerek, “KONESOB olarak ahiliğe önem veriyoruz. Bu değerimizin ön plana çıkması ve okullarda ders olarak okutulmasını istiyoruz. Bu konuda girişimlerimiz var. Hep birlikte ahiliği yaşatmalıyız” şeklinde konuştu.
Görüşme sonrası MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu ve KONESOB yöneticileri günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.