Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, genel seçimler sonrası oluşan siyasi belirsizliğin bir an önce giderilerek ekonomiye odaklanılması gerektiğini söyledi.
Piyasalara pozitif etki sağlanması ve ekonominin ülkenin birinci maddesi olması için tüm siyasetçilere büyük sorumluluklar düştüğünü kaydeden Tiryakioğlu, millî bütünlük içerisinde ekonominin gelişimine katkı sunacak çalışmalara kararlılıkla devam edilmesi gerektiğini vurguladı.
İş ve ekonomi dünyasının yeni hükumetin kurulması noktasında atılacak tüm adımları yakından takip ettiğini aktaran Tiryakioğlu, mevcut durumun Türkiye’nin menfaatleri doğrultusunda sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Tiryakioğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Ekonomik istikrar için siyasette istikrarın sağlanması ve belirsizliğin giderilmesi gerekiyor. Yönünü gelişime ve üretime doğru çeviren ve bu noktada hedefini Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olmak olarak belirleyen Türkiye’nin hiç bir alanda vakit kaybetmeye zamanı yoktur."
İLK ÇEYREKTEKİ BÜYÜME ORANI SEVİNDİRİCİ
Bu yılın ilk çeyreğine ait büyüme verilerini de değerlendiren Tiryakioğlu, birinci çeyrekte gerçekleşen yüzde 2.3 oranındaki büyümenin sevindirici olduğunu söyledi.
Ekonominin ilk çeyrekte beklentilerin üzerinde bir büyüme performansı sergilediğini kaydeden Tiryakioğlu, "TÜİK verilerine göre ekonomide ilk üç ayda yüzde 2,3 büyüme gerçekleşti. Bu rakam beklentilerin üzerinde ama yine de yeterli değil. Bu noktada ülke üretimimizi top yekûn daha da arttırmamız gerekiyor" dedi.