2011 yılı Eylül ayında kurulan S.S. Ödemiş Yöresi Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi, 5. olağan genel kurulunu yaptı. Genel kurulda alınan karara göre S.S. Ödemiş Yöresi Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi, Türkiye Kadın Kooperatifleri Üst Birliği’nin kurucu üyesi olacak.
Kooperatif binasında yapılan genel kurula, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Temsilcisi Serdar Türközü, kooperatif başkanı Ülkü Zerdali ve kooperatif ortakları kadınlar katıldı. Genel kurulda gelir gider bilançoları incelenerek onayladı. Mevcut yönetim kurulu gelecek dönem içinde görev aldı. Genel kurulda alınan karara göre S.S. Ödemiş Yöresi Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi, Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı öncülüğünde Türkiye’deki kadın kooperatiflerinden oluşacak Türkiye Kadın Kooperatifleri Üst Birliği’nin kurucu üyesi olacak.
5. olağan genel kurulu değerlendiren kooperatif başkanı Ülkü Zerdali şunları ifade etti: “Kooperatifimiz sadece kar amacı güden bir kooperatif olarak değil, aynı zamanda sosyal kültürel projelere ve eğitimlere önem veren bir hal aldı. Kooperatifimiz ortakları kadınlarımızın yaptığı çalışmalar, ürettiği ürünler ve kooperatif olarak yaptığımız projeler ile Ödemiş Kadın Kooperatifi çalışmalarında önemli bir yol kat etti. Geçtiğimiz yıllarda ve aylarda Ödemiş dışında ilçelerde de düzenlenen festivallere katılımımızı yaptık. Kooperatifimize katkılar elde ettik. Yaptığımız projeler ile farklı il ya da ilçelere örnek olduk. Bunların yanında kooperatifimiz çatısı altında kadınlarımıza yönelik bir dizi eğitimler verdik. Toplumu ve kadınlarımızı yakından ilgilendiren önemli konu başlıklarının yer aldığı eğitimler kadınlarımız ile buluştu. Bu eğitimlerde de bize destek veren değerli hocalarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. 5. olağan genel kurulumuzda aldığımız önemli kararlardan biri de Türkiye çapında kadın kooperatifleri tarafından oluşturulacak Türkiye Kadın Kooperatifleri Üst Birliği için kurucu üye olacak olmamız. Yani kooperatifimiz Türkiye Kadın Kooperatifleri Üst Birliği’nin kurucu üyesi olacak. Üst birliği kurma çabası gösteren Kadın Emeği Değerlendirme Vakfına da Ödemiş Kadın Kooperatifi olarak teşekkür ediyorum. Bundan sonra da önemli projelerle, el emeği göz nuru üretimlerimiz ile eğitimlerimiz ile çalışmalarımıza devam edeceğiz.”