Bitlis’in Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un girişimleri sonucu ilçede yaşanan sulama suyu sıkıntısının çözüme kavuşturulacağı belirtildi.
İlçede çiftçilerin yıllardır yaşadığı su sıkıntısı dolayısıyla Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un talebi üzerine Van Doğa Koruma ve Milli Parklar 14’üncü Bölge Müdürü Faruk Özbek, Devlet Su İşleri (DSİ) Van 17. Bölge Müdürü Mehmet Recep Çıtır ve Müdür yardımcısı Mahir Arslan Adilcevaz’a geldi. Başkan Gürsoy’u makamında ziyaret eden bölge müdürleri, burada Aygır Gölü Sulama Kooperatifi temsilcileri Vahit Alkan, Rahmi Baba ve Mehmet Görer ile bir araya gelerek ilçede yaşanan sulama suyu sıkıntısı için çözüm arayışı üzerine görüş alışverişinde bulunduktan sonra Aygır Gölü’nde incelemelerde bulundular.
Ardından bir açıklama yapan Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ilçede çiftçilerin yıllardır sulama konusunda sıkıntı çektiğini ifade ederek, "İlçemizin Yazıdüzü mevkiinde tarım ile uğraşan çiftçilerimiz yıllardır su sıkıntısı yaşamaktaydılar ve bu netice ile sorunlarının çözülmesi için bizden talepte bulundular. Bizde belediye olarak üzerimize düşen görevi yaparak bölge müdürlerimizi ilçemize davet ettik ve yaşanan sıkıntıyı çözüme kavuşturmak için Aygır Gölü’nde incelemelerde bulunduk. İnşallah önümüzde günlerde çiftçilerimizin su sıkıntısını çözmek için çalışmalara başlanacaktır" dedi.
Aygır Gölü Sulama Kooperatifi temsilcilerinden Vahit Alkan ise, yapılacak olan çalışmaların sevindirici olduğunu ifade ederek, "İlçemizin en önemli tarım alanlarından olan Yazıdüzü mevkisi binlerce kişinin evlerine ekmek götürdüğü tarım alanıdır. Bu tarım alanının sulama ihtiyacını Aygır Gölü’nden karşılıyoruz, fakat buradaki su tarım alanları için yetersiz gelmekteydi. Aygır Gölü Sulama Kooperatifi olarak Sayın Belediye Başkanımıza sıkıntılarımızı ilettik ve sağ olsun başkanımız bu konuda bizleri yalnız ve sahipsiz bırakmayarak girişimlerde bulundu. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde çiftçilerimizin yaşamış olduğu su sıkıntısına çözüm üretmiş olacağız" dedi.