Mehmet AKTARAN / İstanbul,() BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, "Bir tarafta eski Türkiye'nin bütün hastalıklarını savunan partiler, onun karşısında özgürlüğü, demokrasiyi, milli iradeyi savunan AK Parti var. Bir tarafta Gezi ile Kobani ile şiddeti savunanlar var, diğer tarafta barışı savunan AK Parti var" dedi.



Davutoğlu, Çekmeköy'deki toplu açılış törenine katıldı. Şırnak'taki miting ve programını geç tamamladığı için saat 20.30'da başlaması planlanan törene 2 saat 15 dakika gecikmeli olarak gelen Başbakan Davutoğlu, önce eşi Sare Davutoğlu ile birlikte vatandaşları selamladı. Davutoğlu, "Saatlerdir bizi bekleyen Çekmeköylülere saygılarımızı sunuyoruz. Artık bize 24 saat geliyor. Hakkınızı helal edin" dedi.



Davutoğlu, "İki parti var. Biri, eski Türkiye partisi. Bir tarafta eski Türkiye'nin bütün hastalıklarını savunan partiler, onun karşısında, özgürlüğü, demokrasiyi, milli iradeyi savunan AK Parti var. Bir tarafta Gezi ile Kobani ile şiddeti savunanlar var, diğer tarafta barışı savunan AK Parti var" dedi.

"DENİZ İZİN VERMEZSE, DENİZİ DOLDURURUZ"



Millete hizmet yolunda çalışmalara devam ettiklerini belirten Davutoğlu, birkaç gün önce hizmete açtıkları Ordu-Giresun Havalimanı'na işaret ederek, "Dağlar izin vermezse, dağları aşarız. Deniz izin vermezse, denizi doldururuz" dedi.



Bugün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Hakkari Yüksekova Havalimanı'nı hizmete açtıklarını hatırlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kolay olmadı. 2 yıl gecikti. HDP'lilere sormak lazım, kim bu havalimanını geciktirdi? Orada çalışan işçilere saldıran, iş makinelerini yakan bir terör örgütü... Buraya gelirken haber aldık, Yüksekova'dan Hakkari'ye giden AK Parti otobüslerine taşlarla saldırmışlar. İşte bir taraftan ülkenin doğusunda bu şiddeti, bu baskıyı yaparken, Batı'da demokrasi söyleminde bulunuyorlar. 7 Haziran'a giderken bunların tek hedefi var; AK Parti'yi zayıflatmak, Türkiye'nin 12 yıllık birikimini harcamak. 2013'te Gezi provokasyonları yaptılar. İstanbul'u şiddetle teslim almaya kalktılar. Bizi durdurabildiler mi? Neden? Çünkü karşılarında dimdik, elif gibi duran AK Parti kadroları vardı. 17-25 Aralık'ta bu sefer paralelcileri soktular devreye. Ama 30 Mart'taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir zafer kazanmamızı engelleyebildiler mi? 7 Haziran'da hepsi bir araya geldi. CHP, MHP, HDP, parelelciler. Şimdi onlara PKK ve DHKP-C de katıldı. Bu altılı çeteyi tarihe gömecek miyiz? Biz büyük hedeflere yürürken, onlar bize engellemeye çalışıyor. İstanbul'da inşallah yüzde 50'yi, yüzde 55'i geçmeye hazır mısınız?"



Davutoğlu, konuşmasının sonunda protokoldeki diğer kişilerle birlikte toplu açılışları gerçekleştirdi.

(FOTOĞRAFLI)