Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tokat Öğretmen Okulu mezunları ile bir araya geldi.
Tokat Öğretmen Okulu 1957- 1978 mezunları, Eskişehir’e düzenledikleri gezi programına Odunpazarı Belediyesi’ni de ziyaret ettiler. Meclis salonunda gerçekleşen görüşmede öğretmenler Eskişehir’de olmaktan ve Odunpazarı Belediyesi’ni ziyaret etmekten büyük mutluluk yaşadıklarını belirtti. Eskişehir’in çağdaş görünümünün, Türkiye’ye örnek olması gerektiğini ifade ettiler.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Öğretmen okulu mezunlarına, belediyenin gerçekleştirdiği etkinlikleri, çocuklara, gençlere ve kadınlara yönelik yapılan çalışmaları anlattı. Kurt, çocuk sinemaları, tiyatroları ve çocuklara yönelik seminerler ile okulda aldıkları eğitime yardımcı olmayı amaçladıklarını, gençler için açılan Gençlik Merkezi’ni ve merkezin faaliyetlerinden bahsetti.
Başkan Kurt, bunların yanında Eskişehir halkı için sosyal ve kültürel alanda da çalışmalar olduğunu, bunlar arasında büyük çaplı olarak Wood Is Good (Ağaç Güzeldir) etkinliğinin yapıldığını ve eserlerin hala sergide olduğunu, Eskişehir’e gelmişken eserleri de görmelerini söyledi.
“ÖĞRETMENLER TÜRKİYE’Yİ AYDINLIK YARINLARA TAŞIYACAK”
Öğretmenlik mesleğinin önemine değinen Başkan Kurt, “Siz öğretmenler geleceğimiz için çok önemlisiniz. Sizin yetiştirdiğiniz öğrenciler, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacak. O yüzden çocuklarımızı çağdaş, bilgili yetiştirmek gerek. Biz Odunpazarı Belediyesi olarak öğretmenlerin değerini göstermek için Köy Enstitüsü Öğretmen Okulu Mezunlarının isimlerini Odunpazarı bölgesinde 7 parka verdik. Öğretmenlerimiz için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağız. Sizler de Eskişehir’e hoş geldiniz. Sizler için yapabileceğimiz bir şeyler varsa yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.