Silivri Fenerbahçeliler Derneği tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen geceye katılan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’dan kurulması kararlaştırılan Fenerbahçe Üniversitesi için arsa sözü verildi. Bu jest karşısında Aziz Yıldırım’ın ise, teklife sıcak baktığı belirtildi.
Silivri Fenerbahçeliler Derneği tarafından “Hedef 1 Milyon Üye” kampanyası dahilinde düzenlenen geceye katılan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kurulacak Fenerbahçe Üniversitesi için sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım ve kurmaylarının da katıldığı organizasyonda yer vermeye hazır olduklarını ifade etti. Geleceğin teminatı olan gençlerin Cumhuriyet değerlerine bağlı bir şekilde yetişmeleri açısından eğitime verdikleri öneme de dikkat çeken başkan Işıklar, Fenerbahçe Üniversitesi’nin Silivri’ye çok yakışacağını da sözlerine ekledi.
IŞIKLAR: "FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ’NE YER VERMEYE HAZIRIZ"
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Fenerbahçeliler Derneği’nin davetlisi olarak katıldığı gecedeki konuşmasında, “Silivri’yi cumhuriyet değerleriyle, bizi biz yapan değerleriyle, tarihi geçmişinden gelen zenginliğiyle, 7 bin yıllık geçmişiyle koruyarak hizmet vermek için çalışıyoruz. Aydınlık ve çağdaş yarınlara ulaşmak için mücadele ediyoruz. Özellikle, geleceğimizin teminatı gençlerimizin alacakları eğitimlerle ülkemizi, Cumhuriyet’in ışığında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefe, çok daha güzel yarınlara ulaştıracağına olan inancımız doğrultusunda hayata geçirmek için 6 yıldır uğraş verdiğimiz bir üniversite projemiz var. Bu noktada Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım’a sesleniyorum; kendilerinin bu noktada bir üniversite projeleri olduğunu biliyorum. Silivri, Fenerbahçe Üniversitesi’nin kurulması için yeri vermeye hazır. Selimapaşa’da ki o güzelim tarihi binalarımızı da gerek idari gerek rektörlük binası olarak vermeye hazırız. Ben Fenerbahçe’nin dünyanın sayılı markaları arasında olmasının yanında sayılı üniversitesini de kuracağına inanıyorum. Silivri Fenerbahçe’ye, Fenerbahçe de Silivri’ye çok yakışır” dedi.
YILDIRIM, FORMA HEDİYE ETTİ
Gecenin sonunda başkanı Aziz Yıldırım, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a günün anısına üzerinde ismi yazılı olan formayı hediye etti. Başkan Işıklar da Yıldırım’a teşekkür plaketi sundu. Öte yandan Silivri Belediye Başkanı Fenerbahçe Üniversitesi için arsa tahsisi konusundaki açıklamalarının ardından görüşmelerin bir an önce başlayacağı öğrenildi.