Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 170. kuruluş yıl dönümü Tokat’ın Niksar ilçesinde görkemli şekilde kutlandı.
Kutlamalar Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle başladı. Törene Niksar Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hakan Kuşçu, Belediye Başkanı Özdilek Özcan, İlçe Emniyet Müdürü İrfan Yabaş, Cumhuriyet Savcıları, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı. İlçe Emniyet Müdürü İrfan Yabaş’ın Atatürk büstüne çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Emniyet Müdürü İrfan Yabaş, Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Türk Polis Teşkilatı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisindedir. 10 Nisan 1845 yılından beri vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, toplumun huzur ve düzenini, hukukun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri bu güne kadar en iyi şekilde yerine getirmiş olup, bundan sonrada aynı azim ve kararlılıkla yoluna devam edecektir” dedi.
Yabaş konuşmasını, “Güzel Niksar ilçemizin huzur ve güvenliğinin sağlanmasında, üzerimize düşen tüm sorumluluklarımızı güler yüzlü, objektif, şeffaf ve özverili bir şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz. 2014 yılının Eylül ayında faaliyete geçen ve ilçemizin önemli noktalarında kurulan MOBESE sistemi, suçluların yakalanması ve meydana gelen asayiş olaylarına anında müdahale edilmesine büyük fayda sağlamıştır. MOBESE sisteminin kurulumunun alt yapı çalışmalarında desteklerini İlçe Emniyet Müdürlüğümüzden eksik etmeyen Belediye Başkanımız Özdilek Özcan’a şükranlarımızı sunarım. Bu anlamlı günümüzde, devletimizin ve milletimizin selameti uğruna şehit olan mensuplarımızı rahmetle, emekli ve gazilerimizi minnetle anıyor, görevi başında bulunan meslektaşlarıma ve aile fertlerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” şeklinde noktaladı.
Törene katılanlar Emniyet Müdürü İrfan Yabaş’ı anlamlı konuşmasından dolayı uzun süre alkışladılar.
Törende ayrıca ilçede MOBESE alt yapı çalışmalarında katkılarından dolayı Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu tarafından Belediye Başkanı Özdilek Özcan’a hediye takdim edildi.
Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenin ardından, İlçe Emniyet Müdürü İrfan Yabaş, Polisevi’nde tebrikleri kabul etti. Kutlamalar polis evinde protokol tarafından pasta kesilmesinin ardından, misafirlere yapılan ikramlarla sona erdi.