Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisi’nde barınan ve ana sınıfında okuyan yaklaşık 800 Suriyeli öğrenciye kışlık elbise dağıtıldı.
Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı Türkiye’ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde yaşayan ana sınıfı öğrencilerine kışlık elbise dağıtıldı. Yılbaşında yetişkin öğrencilere mont ve içlik kıyafet temin edilirken şimdi de küçük öğrencilere kışlık kazak, tayt, eldiven, pantolon ve bere verildi.
Eğitim alanında yetişkinlerin yanı sıra küçüklere de soğuktan korunmaları için elbise dağıttıklarını dile getiren Kamp Müdürü Hüseyin Ortaç, "Eğitim alanımızda 8 bin ilköğretim öğrencimiz yanı sıra 800 ana sınıfı öğrencimiz bulunmaktadır. Eğitim alanımızdaki 8 bin ilköğretim öğrencisine Ocak ayında kışlık dağıtmıştık. Aynı tarihlerde miniklerimize de kışlık elbise verdik. Hayır sahiplerinden gelen kışlıkların artması üzerine, bir kısmını dışarıdaki, eğitim alanında eğitim gören 2 bin öğrencimize, bir de 800 ana sınıfı öğrencimize kışlık giysi dağıttık" dedi.
Hayır sever, kişi, kurum ve STK’lara teşekkür eden Ortaç, başta çocuklar olmak üzere tüm Suriyeli çocukların benzer destekleri beklediklerini ifade etti.
Kıyafetlere sevinen çocuklar, yardımdan dolayı çadır kent idaresine teşekkür etti.