Murat GÜRKAN/NAZİLLİ (Aydın), () - AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde yaşayan 89 yaşındaki H.G, trenin önüne atlamak isterken geçit görevlisinin dikkati sayesinde son anda kurtarıldı. 3 gün içinde üçüncü kez intihara teşebbüs ettiği öğrenilen yaşlı adamın sağlık sorunu yaşadığı ayrıca eşiyle de evi kirlettiği gerekçesiyle sürekli tartıştığı için bunalıma girdiği öğrenildi.
Olay, bugün saat 11.30 sıralarında, Zafer Mahallesi 171 Sokak üzerinde bulunan 500 sayılı kontrollü hemzemin geçitte meydana geldi. Bariyerleri kapamaya çalışan hemzemin geçit görevlisi Olcay Çakmak, bu sırada yaşlı bir adamın yaklaşan Denizli-İzmir seferini yapan trenin önüne atlayacağını anlayınca çevredekilere seslenip, yardım istedi. Görevlinin bağırışları üzerine koşan vatandaşlar, yaşlı adamı tuttu. Evli ve iki çocuk babası H.G., ihbar üzerine gelen polis tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Polisin çağırdığı 112 ekipleri, sağlık sorununun giderilmesi için H.G.'yi evinden alarak Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.
Üç yıldır kabızlık sorunu yaşadığını belirten H.G., evi kirlettiği gerekçesiyle de 63 yıllık eşiyle sürekli tartıştığını söyledi. Üç gün önce komşularına ait üç katlı binanın çatısına atlamak için çıktığını ancak yüksek duvarı aşamadığı için eylemi gerçekleştiremediğini kaydeden H.G., "Dün de evimin bahçesindeki ağaca bağladığım ipi boynuma geçirdim. Sandalyeyi devirdim. Ama ayaklarım yere değdiği için kurtuldum. Bugün de trenin önüne atlamak istedim. Artık yaşamak istemiyorum. Bu hayattan bıktım" dedi.
EŞİ, HUZUREVİNE YATIRIMASINI İSTEDİ
Eşinin rahatsızlığından dolayı sıkıntı yaşadığını gözyaşları içinde anlatan 78 yaşındaki N.G., "Üç yıl önce kendisini sokakta bir köpek ısırdıktan sonra huysuzlaşmaya başladı. O dönemden beri de kabızlık sıkıntısı çekmeye başladı. Evde her tarafı kirletiyor. Artık başa çıkamıyorum. Huzur evine yatırmak istiyorum ancak kendisi kabul etmiyor. Ne olur beni bu durumdan kurtarın" dedi.

FOTOĞRAFLI