Uşak Belediyesi Zabıta Ekipleri kentte hizmet veren market ve tekel bayilerinde yaptığı denetimlerin ardından, kentte faaliyet gösteren ekmek ve simit fırınlarında da genel denetim yaptı.
Uşak’ta gıdaların güvenle tüketilmesi adına Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerine ara vermeden devam ediyor. Marketlerde yapılan denetimlerde sağlık açısından sakıncalı 7 bin 135 ürünü imha eden ekipler, bu defa da kentte faaliyet gösteren ekmek ve simit fırınlarını denetledi. Ekipler 26 adet ekmek fırını ve 13 adet simit fırınında incelemelerde bulundu. Denetimlerde bone, iş yeri ruhsatı, ustalık belgesi, fiyat tarifesi, ekmeklerin gramajı en ince detayına kadar incelenirken, özellikle gerekli hijyen kurallarına uymayan işletmelerden 10 adet ekmek fırınına ve 6 adet simit fırınına işlem uygulandı.
Fırınlarda denetimlerin rutin olarak süreceğine dikkat çeken Başkan Cahan,”Kurallara uymayanlara yaptırımların ağır olacağını belirtmek isterim” ifadesini kullandı.
Uşak’ta birçok iş kolunda denetimlerin devam edeceğini söyleyen Cahan, şöyle konuştu: “Kentimizde öncelikle gıda konusunda denetimlerimizde hassas davranıyoruz. Bunun yanında vatandaşlarımızın sağlığını etkileyecek ve hijyenik olması gereken tüm işletmelere denetim yapmayı sürdüreceğiz. Hiçbir şekilde hemşehrilerimizin sağlıkları ile oynanmasına izin vermeyeceğiz Halkımızdan gelen talep ve şikayetleri de dikkate alacağız. Vatandaşlarımızın alış veriş yaparken fırınlarda herhangi bir olumsuzlukla karşılaştıklarında Alo Zabıta 153 nolu telefonu arayarak istek ve şikayetlerini bildirmeleri gerekmektedir”