Ordu’nun Fatsa ilçesinde Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından şiir dinletisi programı düzenlendi.
Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda yapılan şiir gecesine, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Fatsa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Halil Bekyürek, Gençlik Merkezi Müdürü Berat Şahin, Şube Müdürleri Ramazan Akyol, Ramazan Töngel, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Anma programında açılış konuşmasını gerçekleştiren Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Müdürü Tuncay Doğan, “ ’Şairlerin Sultanı’ unvanına sahip sahip olan Necip Fazıl, ’Kaldırımlar’, ’Çile’ ve ’Sakarya Türküsü’ başta olmak üzere, birçok değerli şiirle bu alandaki dehasını ortaya koymuş bir şair olmanın yanı sıra tiyatro, hikaye, roman yazarlığı ve çıkardığı dergilerdeki yazılarıyla düşünce hayatımızı zenginleştirilmiş bir fikir adamıdır. Necip Fazıl, çok geniş yelpazede düşünceler ve eserler üretmiş birisi olarak, dar kalıplara sığdırılacak değerlendirilebilecek bir düşünür değildir. ’Üstad Necip Fazıl’, eserleri, sözleri, davranışları ve jestiyle bir bütün olarak düşünülmesi gerekli bir şahsiyettir” dedi.
Bağlaması ve güzel sesiyle Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Ferit Yıldız eşliğinde Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi öğretmenleri Necip Fazıl’ın şiirlerini seslendirerek izleyicilere unutulmaz, duygu ve coşku dolu anlar yaşattılar.
Programda Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerini seslendiren okul öğretmenleri, konuklardan tam not aldılar.