AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, kadınların evde, iş yerinde, sosyal hayatta şiddete maruz bırakılmasının ruhen, vicdanen, ahlaken, asla kabul edilemeyeceğini söyledi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ hadisi şerifini hatırlatarak, “Bu hadisi şerife yürekten inanan bir millet olarak kadınlarımızın her zaman ve her zeminde, baş tacı eden bir medeniyetin mensuplarıyız” dedi.
Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadını ve erkeği beraber gören geleneğin temsilcileri olduklarını vurgulayan Milletvekili Başer, “Ayrımcılığın her türlüsüne karşı olduk. Bizler etnik, mezhepsel, cinsel hangi konuda olursa olsun insanların hor görülmesine, dışlanmasına, kötü muameleye tabi olmasına karşı olduk. Kadınlarımızın evde, iş yerinde, sosyal hayatta şiddete maruz bırakılmasını ruhen, vicdanen ahlaken asla kabul edemeyiz. Şiddetin her türlüsünün cehaletle eş anlamlı olduğunu, cehaletin ise evlerde, kurumlarda, Türkiye’de yeri yok. Kadınlarımızın, kız çocuklarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, onların sosyal hayata katılmalarını sağlamak için gereken yasal anlamda her adımı attık, atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız fedakarlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz baş tacı kadınlarımızın her zaman yanlarındayız" ifadelerini kullandı.