Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Muay Thai Güneydoğu Bölgeler Şampiyonası katılan Silopili sporcular gümüş ve bronz madalya almayı başardı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde muay thai eğitimi alan sporcular Şanlıurfa’da düzenlenen Muay Thai Güneydoğu Bölge Şampiyonası’nda dereceye girdi. İlk olarak Şırnak Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen şampiyona da birinci olan sporcular daha sonra Güneydoğu Bölge Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.
Silopi’den 5 sporcunun katıldığı Güneydoğu Bölgeler Şampiyonası’nda 3 bayan ve bir erkek sporcu ikinci, bir erkek sporcu da üçüncü olarak Gümüş ve bronz madalya kazandı. Genç erkekler kategorisinde 57 kiloda Osman Yiğit 2’inci, büyük erkekler kategorisinde 60 kiloda Fatih Özdemir 3’üncü olurken, büyük bayanlar kategorisinde 45 kiloda Kadriye Türkben 2’inci, 48 kiloda Berivan Demir 2’inci, 71 kiloda ise Aygül Kartal 2’inci oldu.
Sporcu Aygül Kartal dereceye girerek madalya aldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Bölgeyi çok iyi bir şekilde temsil ettiklerini belirten Aygül Kartal, "Buradan kafile halinde gittik, çalıştık, orada iyi bir şekilde kendimizi temsil edeceğimizi düşünüyorduk. Allah da izin verdi buna çok güzel bir şekilde kendimizi temsil ettik. Bütün sporcular madalya ile döndü. Bu bizce güzel bir başarı. Bunun için ailelere sesleniyorum buradan kızlarını bu spora göndersinler. Çocuklarını spora göndermeyen ailelere sesleniyorum. Sporcuya çok güzel şeylere kazandırıyor bu spor" dedi.
Antrenör Mehmet Şerif Vesek ise, "Müsabakalara giderken kendimize güveniyorduk. Öğrencilerle yeneceğimizi de biliyorduk. Nitekim sporcularımız toplamında bir altın, yedi gümüş ve iki bronz madalya alarak başarılı olmuşlardır. Bu başarımızın bölge halkının bu tip sporlara daha çok ilgi gösterip katılımın artmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.
Yarışma sonrası Silopi ilçesine gelen sporcular, antrenörleri ve arkadaşları tarafından karşılandı. Sevinçlerini arkadaşları ile paylaşan sporcular daha çok çalışarak Türkiye birinciliği için mücadele etmek istediklerini söyledi.