Manisa’nın merkez ilçelerindeki kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlar, şehir merkezine ulaşımda iki araç değiştirmek zorunda kalmalarına tepki gösterdi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) mahalleye dönüşen köy ve beldelerin ulaşım araçları için aldığı karar, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.
Alınan karar sonucu ulaşım araçları, şehir merkezi içerisine uğramadan Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Oto Terminali’ne giriyor. Burada inen yolcular şehir merkezine gidebilmek için bir araç daha kullanmak zorunda kaldı. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar iki defa ücret ödemelerine tepki göstererek, mağduriyetlerini dile getirdi. Devlet hastanesi önünde toplanan vatandaşlara minibüs sürücüleri araçlarının kornalarına basarak destek verdi. Toplanarak tepkisini dile getiren vatandaşlar adına açıklama yapan AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, “Manisa otogarının yeni terminal binasına taşınmasıyla birlikte vatandaşlarımızı mağdur eden, çok önemli bir sorun ortaya çıkmıştır. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin kararlarıyla mahalleye dönüşen köy ve beldelerin ulaşım araçları alınan bir karar ile Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Oto Terminal binasına girmek zorunda bırakılmıştır. Köy ve beldelerden şehir merkezine gelmek isteyen vatandaşlarımızın bu uygulama nedeniyle, önce köyünden ve beldesinden şehirlerarası oto terminal binasına, daha sonra da terminal binasından şehir merkezine gelebilmek için iki defa taşıma ücreti ödemektedir. Halkımızın dönüş içinde aynı ücretleri ödediği düşünüldüğünde mağduriyetleri artmaktadır. Şehzadeler ilçesi sınırları içinde bulunan Karaoğlanlı Sancaklı iğdecik, Sancaklıbozköy, Çobanisa, Hacıhaliller, Hamzabeyli ve Civar mahalleye dönüşen köylerden gelen araçlara da devlet hastanesi önünde durak olmayan bir yerde, trafiği sıkıntıya sokan bir noktada yolcularını indirmeye izin verilmiştir. Yine Selimşahlar Karaağaçlı Yeni Köy Veziroğlu tarafından gelen aynı zamanda Yuntdağı bölgemizden olan Karayenice Çınarlı Kuyu Üçpınar tarafından gelen taşıma araçları ise direkt yeni oto şehirlerarası oto terminaline gitmek zorunda bırakılmıştır. Manisa Büyükşehir Belediyesi UKOME’ye bu konu ile ilgili daha önce defalarca vatandaşlarımızdan, taşıma kooperatiflerinden şikayet dilekçeleri gitmesine rağmen, büyükşehir belediyesi her konuda olduğu gibi bu konuda da vurdumduymaz bir tutum sergilemiştir." dedi.
Mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen yolculardan Behice Güneş, "Terminale kadar geliyor ve buradan şehir merkezine gitmek için bir daha ücret ödüyoruz. Eski yerimizi tekrar istiyoruz. Alaybey Mahallesi’nde kendimize ait bir durak istiyoruz. Alaybey bizim için olmazsa olmazımızdır. Köyümüze gelecek kız çocukları gece geç saatte işlerinden çıkıp evlerine dönmek isterlerken, bazen tacize uğruyor, laf atıyorlar. Mimar Sinan Bulvarı’nda bulunan yerler çok tenha. Köylüler insandır, bizleri diğer insanlardan ayırmayın.” diye konuştu.