Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Töre cinayetlerini, kadın cinayetlerini, kadınların ikinci plana itilmesini yüreğimiz sızlayarak izliyoruz. Buna bir dur demek gerek” dedi.
Batıkentli kadınlar, Kardelen, Uğur Mumcu, Ergazi, Yeni Batı, İlkyerleşim, Batı Sitesi ve Turgut Özal Mahalle muhtarları tarafından Batıkent meydan AVM La Mode Düğün Salonu’nda düzenlenen “Anneler Günü” etkinliğinde felekten bir gün yaşadı. Canlı müzik eşliğinde eğlenen kadınlar, oyun havalarıyla stres attı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da, Batıkent’teki 7 muhtar tarafından Anneler Günü dolayısıyla organize edilen yemeğe katılarak Batıkentlilerle bir araya geldi.
“KADINA ŞİDDET SON BULSUN”
Tüm annelerin gününü kutlayan Yaşar, günümüzde artarak devam eden kadına şiddet olaylarını hatırlatarak, “Töre cinayetlerini, kadın cinayetlerini, kadınların ikinci plana itilmesini yüreğimiz sızlayarak izliyoruz. Buna bir dur demek gerek. Sizlerin ne giyeceğine, nasıl güleceğine, nasıl doğum yapacağına erkekler değil, siz karar vereceksiniz. Cumhuriyetin kurulduğu ilk senelerde kadına seçme ve seçilme hakkını Avrupa’dan evvel veren ve kamusal alanda kadına hak ettiği değeri veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra çok da ilerleme kaydettiğimizi söyleyemeyiz. Ancak bunu sizlerle el ele vererek aşacağız. Hep beraber herkesin eşit yurttaş olduğu cumhuriyeti el birliği ile yaşatacağız” dedi.
“BATIKENT HİZMETE DOYDU”
Batıkentlilere verdiği tüm sözleri tuttuğunun altını çizen Yaşar, “6 yıldır yaptığımız altyapı, üst yapı ve sosyal hizmetler Batıkent’te büyük bir değişimin yaşanmasına neden oldu. Batıkent artık sosyal hayatı canlı bir bölge oldu. Batıkent, Kültür ve Ticaret Merkezi, ibadethaneleri, merkezleri, kreşleri ve kompleksleri ile insanların yaşamak istediği bir yaşam alanı oldu. Batıkent’in çehresi değişti” diye konuştu.
Programın ardından Yaşar, tüm anneler adına konuklar arasından bir kadına çiçek verdi.