Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü törenlerle kutlandı. Törene, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Bakanı Fatih Mehmet Erkoç, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.
Ardından kürsüye gelen Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’nin geleceğe yürüyüşüne kimsenin engel olamayacağını ifade ederek, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Bu toprakları bizlere vatan yapan, ay yıldızlı bayrağımızın özgürce dalgalanmasını sağlayan Kahramanmaraş’ın kahraman insanları zafer bayramı kutlu olsun. İstiklal mücadelesinin verildiği bir taraftan İngiliz’i, bir taraftan Fransız’ı bir tarafa Rus’u bir taratan Yunanlısı yetmiş yedi düvelin bir araya gelerek bu milleti yok etmek, bu milleti tarihten silmek, bu milletin inanç değerleriyle, bağımsızlık değerleriyle, tarihi geçmişinden getirdiği medeniyet anlayışıyla, tarihi geleceği olan yürüyüşünü kesmek isteyenlere ya istiklal ya ölüm diyerek öncülük eden Mustafa Kemal’in öncülüğünde bir bağımsızlık mücadelesi, bir istiklal mücadelesi verildi. Bunların en önemli köşe başlarından birisi de Kahramanmaraş ve Kahramanmaraş’ın kahraman insanları oldu. Bu genç cumhuriyetin iki temel ayağı var birincisi egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve bu millete muasır medeniyet seviyesine üzerinde bir yer yakışır. Birçok alanda dünyayla artık yarışır bir yarışabilir bir noktaya geldik. Milli tankını yapabilen, milli uçaklarını yapabilen ve bundan sonraki süreçte de birçok alanda kendi dinamiklerini kuran ve dünyaya evet Türk milleti de artık daha güçlü bir şekilde vardır diyen bir yolculuğu yapıyoruz. Sağlık alanında artık ambulans uçaklarıyla, ambulans helikopteriyle ile şehir hastaneleri ve tarihi gelecekte 5’li 10’lu yıllarda Türkiye bölgesinin sağlıkta turizm merkezi yapacak Kahramanmaraş da bu anlamda farklı dinamiklere kazandıracak bir yürüyüş yapıyoruz. Birbirimizi daha çok sevmeye ihtiyacımız var. Birlikten güç doğar anlayışına ihtiyacımız var, bize karşı yapılan hesapları bozmak için bir ve beraber olmaya ihtiyacımız var. Bu ruh yaşadığı sürece inanıyorum ki yabancılar hangi hesabı yaparlarsa yapsın, bu milletin milli tarihe tarihi geleceğe yürüyüşünü asla engelleyemeyecekler ve asla bu milletin geleceği olan yürüyüşünü önünü kesemeyecekler” dedi.
Bakan Müezzinoğlu’nun konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in kutlama mesajları okundu.
Daha sonra, Sütçü İmam, Abdal Halil Ağa ve Bayrak olayları canlandırıldı. Kutlamalar, resmi geçit töreniyle sona erdi.
Törene, Vali Mustafa Hakan Güvençer, 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar, AK Parti Kahramanmaraş milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu ile vatandaşlar katıldı.