Maden Alacakaya Sivrice Stratejik Araştırmalar Derneği (MASSAD) Başkanı Feti Ahmet Gel, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde tüm adaylara eşit mesafede olacaklarını söyledi.
Gel, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında yaklaşan genel seçimler öncesi değerlendirmelerde bulundu. Topluma yararlı bir milletvekili seçilmesi taraftarı olduklarını kaydeden Gel, "7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçim çalışmalarına start verildi. Partilere aday adayı müracaatları başladı. Dolayısı ile aday adaylarının STK’ları ziyaretleri, basın ve medya ile kendilerini tanıtmaları, halkın bütün kesimlerini ziyaretleri, özellikle de partilerin genel merkez trafiği yoğunlaştı. Bu uygulamalar her aday adayının yapması gerekli uygulamalardır. Bütün aday adaylarını tebrik ediyoruz, yolları açık şansları bol olsun. Biz MASSAD olarak kamuoyunun dikkatini çekmek üzere, önemsediğimiz ve ciddi bulduğumuz birkaç hususu açıklamak seçici olmak, önce ilimiz ve ülkemiz için nasıl bir milletvekili seçmeliyiz konusunda tespitlerimizi halkımızla paylaşmanın yararlı olacağına inanıyoruz. Seçilecek milletvekili ehliyet ve liyakat sahibi olmalıdır. Bölgecilik yapmamalıdır. Seçildikten sonra kendisine oy versin veya vermesin, her vatandaşa aynı mesafede olmalıdır. Elazığ önceliği olmalı, vekil olduğunun idrakinde olmalıdır" dedi.
Seçimlerde MASSAD olarak tüm aday adaylarına eşit mesafede olacaklarının altını çizen Gel, "İlimizin köyleri, beldeleri, ilçeleri ve il merkezi dahil bütün coğrafyasını iyi tanımalı, bilmeli yeraltı ve yer üstü kaynakları ve bu kaynakların işletilmesi, ilimizin tarım, turizm, hayvancılık işletmeciliği, sebze ve meyvecilik, Maden ilçemizin bakırı, Sivrice ilçemizin Hazarbaba’nın dağ doğa ve kayak turizmi, Hazar Gölü’nün su altındaki şehir, otelcilik turizm özelliklerinin hayata geçirilişi. Palu ilçemizin ve Harput’un inanç turizmi ve kalelerinin restore edilişi. Baskil ilçemizdeki kayısı potansiyelinin değerlendirilmesi, Keban ilçemizdeki çinko madeninin tekrar işletmeye alınması, Arıcak ve Karakoçan ilçelerimizin büyük ve küçükbaş hayvancılık işletmeciliğine açılması, Kuzu Ova ve Ulu Ova arazilerinin suya kavuşturulması, huzur adası olan ilimizin işsizlikte en ileri iller arasında olduğunun bilindiği ve işsizliğe bir an evvel çarelerin geliştirilip hayata geçirilmesi. İhtiyaçtan fazla olan üzümcülüğün geliştirilip değerlendirilmesi, kamu kurumları ile güzel iletişim içerisinde olmak, özellikle üniversiteler, ticaret odası, belediye ile diyalog içerisinde ilimize yapılacak yatırımların paylaşılması, organize sanayinin geliştirilip teşvik edilmesi, Elazığ-Malatya serbest bölge ve fuar alanının oluşturulması gibi ilimize milletvekili olacak kardeşlerimizin yukarıda bir nebzede olsa ifade etmeye çalıştığımız uygulamalara muhatap olduklarını ve üstesinden gelebilecek kimselerin milletvekili adayı ve milletvekili olacaklarına kendilerinin vekil, halkın asıl olduğunu unutmamaları gerekir. Teşkilat, delege ve partilerin genel merkezlerinin seçici olmaları gerekmektedir. Maden, Alacakaya, Arıcak ve Sivrice ilçelerinden oluşan MASSAD olarak dilek ve temennilerimizi ifade ederken bütün uygulamaların takipçisi olduğumuzu, doğru olanın, faydalı olanın daima yanında olacağımızı, zararlı ve yanlış uygulamaların karşısında olacağımızı ifade etmek isteriz. İlimizde bulunan bütün hemşerilerimizin de bu duyarlılık içerisinde olmaları dileğiyle, yapılan çalışmaların ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesi en büyük isteğimizdir" dedi.