Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 4’üncüsünü düzenlediği Türkiye’nin en büyük Çocuk Şenliği başladı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şenliklere katılarak çocukların eğlencesine ortak oldu.
Türkiye’nin en geniş katılımlı Çocuk Şenliği’ni geleneksel hale getirerek bu yıl 4’üncüsünü organize eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, her gün ilköğretim çağındaki yaklaşık 3 bin çocuğa eğlenceli bir gün yaşatıyor. Denizli ve tüm ilçelerinde bulunan ilköğretim çağındaki 60 bin çocuğun katılacağı şenlik Denizli Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı’nda başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği şenliğe otobüslerle getirilen çocuklar, animatörler eşliğinde doyasıya eğleniyor. Çuval yarışı, ip çekme, can gibi geleneksel oyunlar oynayan çocuklar şişme oyun parklarında doyasıya eğlenme imkanı buluyor. Büyükşehir ile birlikte etkinliğin kapsamını geçen yıl genişleten Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl yine tüm ilçelerde bulunan ilköğretim çağındaki çocukları şenliğe dahil ediyor.
Şenliğe katılarak çocukların eğlencesine ortak olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, alandaki çocukların sevgi gösterisiyle karşılandı. Oyunlara eşlik ederek çocuklarla birlikte keyifli sohbetler gerçekleştiren Başkan Zolan, özellikle ip çekme yarışında çocuklarla birlikte büyük mücadele verdi. Başkan Zolan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Her sene olduğu gibi bu sene de Nisan ayında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız öncesi bu güzelliği beraber yaşamak ve çocuklarımızı en azından bir gün bile olsa bu şekilde eğlendirerek enerjilerini atabilmelerini sağlamak amacıyla Çocuk Şenliğimizi başlattık" dedi. Çocuk Şenliğini daha önceki yıllarda açık alanda yaptıklarını hatırlatan Başkan Zolan, "Hava şartları nedeniyle kimi zaman programlarımız iptal olmuştu. Bu sene de hava yağışından kaynaklı iptallerin olmaması için, her çocuğumuz Çocuk Şenliği etkinliğimize gelebilsin diye Denizli Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı’ndaki kapalı alanda etkinliğimizi yapıyoruz" diye konuştu. Çocuk Şenliği’nde 40 bin merkez, 20 bin ilçeler olmak üzere toplamda 60 bin çocuğu ağırlayacaklarını işaret eden Başkan Zolan, "Çocuklarımız burada eğlenerek çocuk olmanın güzelliklerini yaşayacaklar. Belki de ilk kez bu oyuncaklarla oynamış olacaklar. Onların enerjilerini atmalarını sağlamak ve güzel örnekler göstermemiz lazım. Gerçekten her birinin ışıl ışıl gözleri parlıyor. İnşallah onların ve bizim geleceğimiz daha iyi olacak. Onun da alt yapısına böyle etkinliklerle katkı sağlamak istedik. İnşallah çocuklarımız ve anne, babaları mutlu olur. Öğretmenlerimiz ve görevlilerimizin de yer aldığı etkinlikte inşallah bir olumsuzluk yaşamadan çocuklarımız gönüllerince eğlensinler" dedi.