Adıyaman Kamu Şirket Personelleri Derneği (KAŞİP) Başkanı Mustafa Turan, seçim süreciyle birlikte siyasi partilerin taşeron işçilerle ilgili vaatlerini sıraladığını kaydetti.
KAŞİP Başkanı Mustafa Turan, tüm siyasi partilerin taşeron işçilerin sorunlarını bildikleri halde yıllardır çözüm üretme noktasında çalışma yapılmadığını söyledi.
Siyasilere güvenmediklerini dile getiren Turan, “Genel seçimler yaklaşıyorken bütün siyasi partiler taşeron işçilerle ilgili vaatlerini ortaya koymaya başladılar. Bu vaatlerde de anlaşılacağı üzere Türkiye’deki taşeron işçi sistemi en büyük sorunlardan biri olduğunu, bütün siyasi partiler tarafından biliniyor. Bizi üzen bu sorunlar bilindiği halde bu güne kadar çözüm aranmadığı, bugün neden vaat olarak ortaya atılıyor. Ama bütün siyasilerin bu konuda bilmesi gereken konu artık taşeron işçileri siyasilere güvenlerinin pek kalmadığının bilmeleridir. Neden kimse oturup ta taşeron işçinin ne istediğini, işçilerin çalışma koşullarının ne zorlukta oldukları, maaşlarının yatırılıp yatırılmadığının, yıllık izinlerinin kullanıp kullanmadıklarının, günlük kaç saat çalıştırıldıklarının, bu güne kadar kamuda çalışan taşeron işçilerinin çalıştığı kurumlarda onların sorunlarını soran hiçbir kimse sormamıştır. Bizce yapmacık sözde vaatlerde değil taşeron işçilerini çok düşünüyorlarsa bunların bir araya gelip bunu icraata geçirmeleri gerekiyor. Kamuda çalışan bütün personel arkadaşlarımızın tek talepleri bir an önce kadro hakkının verilmesidir. Taşeron kelimesinin ortadan kaldırılmasıdır. KAŞİP olarak Adıyaman’ımızdaki birçok kamu kurumundaki sendikal faaliyetlerimiz bitmiş ve toplu iş sözleşmeleri için başvurularını yapmış bulunmaktayız. Kamuda çalışan bütün personellerimize toplu sözleşmeleri hayırlı olsun. Kamuda çalışan bütün personel arkadaşlarımızın 1 Mayıs işçi bayramını kutlar bundan sonraki 1 Mayıs kutlamalarının taşeron işçisi değil de, kadrolu işçi olarak kutlamak isteğiyle tüm memleketimize hayırlara vesile olması dileğiyle 1 Mayıs işçi bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım” dedi.