Evlenecek çiftlerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek olan Ev, Evlilik ve Konut Fuarı Kocaeli’de açıldı. Fuar kapsamında düğün planlayan gençlere özel indirimler de yer alıyor.
Kocaeli Ticaret Odası tarafından Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Ev, Evlilik ve Konut Fuarı bugün yapılan açılış töreniyle başladı. Evlenecek çiftlerin gelinlikten, yeni ev alımına kadar tüm ihtiyaçlarına cevap veren ve çiftlere yönelik çeşitli indirimlerin sağlandığı fuarın açılış törenine Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve çok sayıda davetli katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ, “Daha önce iki yıl boyunca sanayi odamızla birlikte düzenlediğimiz SANTEK Fuarı’nın ardından yeniden bu fuar alanına adımımızı atmaya, yeniden ticaret erbabına ve sanayicimize değer katabilmek için bu alanda çalışmalarımıza başladık. Ancak istedik ki, Kocaeli’de özellikle bizim ticaretimizi geliştirmesi ve ticaret erbabımızın beklentilerini öne çekmesi amacıyla bu çalışmamıza önem vermeye gayret ettik” dedi.
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Aile güçlü ise herkes güçlüdür. Onun için bu konuda yapılacak her şeye değer. Biz İzmit Belediyesi olarak bir çok sosyal belediyecilik örneğini Türkiye’ye sunuyoruz. Ama evlilik konusunda da çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Şu anda bu fuarda göreceğiniz evlilik okulumuza mutlaka uğrayın. İhtiyacınız olduğu için değil, görün diye söylüyorum. Biz açtığımız Evlilik Okulu’nda yeni evlenecek çiftleri eğitiyoruz. Profesyonel hocalarımız tarafından verilen eğitimin sonunda da bir sertifika veriyoruz. Onun için çevrenizdekileri teşvik edin. Ailenin korunması açısından da evlilik sonrasında hizmet verecek rehberlik merkezlerine de ihtiyaç var. Bununla ilgili de Kadın Sosyal Yaşam Merkezimizde bu çalışmaları sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Konut edindikten sonra gençlerimizin evliliği de önemli. ‘En ekonomik şekilde nasıl evlenebiliriz?’ sorusunun cevabı bu fuarda görücüye çıkıyor. Ben inanıyorum ki, canlı bir fuar olacak ve gelecek yıllarda çok daha fazla dikkat çekecektir” diye konuştu.
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, “Bir kent ekonomisiyle ve kitlesiyle bir bütün olduğu zaman hedeflerini elde etmiş olur. Kocaeli aslında sadece ülkemizin değil, Çin’den İtalya’ya bütün Avrasya’nın çok önemli ve iddialı bir üretim merkezinin adıdır. Türk ekonomisinin yaklaşık yüzde 20’sinin üretildiği, gerçekleştirildiği, dış ticaretin yüzde 30’una varan bir oranın konu edildiği, limanlarıyla, stratejik sektörler ve yatırımlarıyla Türkiye’yi geleceğe taşıyan çok önemli derinlik, zenginlik ve dinamikleriyle şüphesiz bugünkünden daha fazlasını hedeflemek zorunda ve konumundadır” ifadelerini kullandı.
Protokol konuşmalarının ardından Kocaeli Terziler Odası Başkanı Şaziye Kahramanlı tarafından tasarlanan gelinlik ve abiye kıyafetlerin sergilendiği küçük bir defile gerçekleştirildi. Defilenin ardından Ev, Evlilik ve Konut Fuarı’nın açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, fuarı gezdikten sonra alandan ayrıldı.