Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Turgutlu ve Manisa Büyükşehirşehir Belediyesi meclis üyesi Hüseyin Şentürk, kendine ait facebook hesabından yaptığı bildirimle tüm görevlerinden istifa ettiğini açıkladı. Şentürk tüm görevlerinden istifa ettiğini ifade ederken, Şentürk’ün istifasının kabul edilmesi durumunda yerine meclis üyesi adaylarından Ferhat Yıldız’ın geleceği öğrenildi.
Dr. Hüseyin Şentürk’ün sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamada, "Nisan ayında göreve başladığım Manisa Büyükşehir meclis üyeliğimden istifa ettiğimi bildirir. Yaşamıma hekimlik mesleğime geri dönerek hastanemizde Başhekim olarak devam ettireceğimi iletirim. Özel sebeplerden dolayı istifam nedeniyle bu süreçte tanıdığım çok değerli meclis üyelerim, seçimlerde beraber çalıştığım yönetim kurulu üyelerim ve başkanım, kadın kolları başkanım ve üyeleri, ülküm işçiler ve ocak başkanı ve üyeleri, davanın gerçek sevdalısı tüm ağabey, abla ve kardeşlerime sonsuz teşekkürlerimi iletirim" ifadelerine yer verdi.
Öte yandan Hüseyin Şentürk’ün istifa haberini OSB ile ilgili toplantıda basın mensuplarından alan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, "Bize resmi bir şey gelmedi, kendi kararıdır ve saygı duyuyoruz” dedi.