Gümüşhane’de Valilik tarafından Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında planlanan fakat hava şartları nedeniyle ertelenen Uzungöl gezisi, il genelinden 100 yaşlı vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.
Gümüşhane Valiliği tarafından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizasyonunda 18-24 Mart Yaşlılar Haftası etkinlikleri çerçevesinde 22 Mart tarihinde yapılması planlanan fakat olumsuz hava şartları nedeniyle ertelenen Uzungöl Tabiat Parkı gezisi, Gümüşhane merkez ve ilçelerinden kadın ve erkeklerden oluşan 100 yaşlı vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.
Vali Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz öncülüğünde yapılan geziye İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren’in eşi Sevgi Eren, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel’in eşi Özlem Gazel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lütfi Düz ile Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı da katıldı.
Sabah ilk olarak Zigana Dağı’nda bulunan tesislerde kahvaltı yapan gezi ekibi, Trabzon Uzungöl Tabiat Parkı’na giderek gönüllerince güzel bir gün geçirdiler.
Geziye katılan yaşlılarla birebir ilgilenen ve onlarla sohbet eden Şengül Yavuz, “Unutmayalım bir gün herkes yaşlanacaktır. Yaşlılarımıza gösterdiğimiz sevgi, saygı ve hoşgörü, onlara olan minnet ve vefa borcumuzun temelini oluşturmaktadır. Bugün de onların güzel bir gün yaşamalarına vesile olduysak ne mutlu bize.” dedi.
Gezi programı sayesinde unutulmaz bir gün yaşadıklarını belirten katılımcılar ise geziyi düzenleyen herkese teşekkür etti.
Gezi ekibi, Uzungöl’de yenilen yemeğin ardından Gümüşhane’ye döndü.