Dokuma İplik Fabrikası’nın Antalya’ya kazandırılması kapsamında Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen ‘1.Uluslararası Resim ve Heykel Çalıştayı’nda yapılan eserler beğeniye sunuldu.
Küratörlüğünü Melek Günbey’in yaptığı ve geçtiğimiz 27 Aralık’ta başlayan çalıştaya katılan 11 ülkeden 30 sanatçının hazırladığı eserler, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde (EBKM) sergilenmeye başladı.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, heykel ve resim çalışmaları yapan sanatçılarla birlikte sergi açılışını gerçekleştirdi. Kurdeleyi kesen Başkan Tütüncü, “2014 yılında Dokuma’da yeni bir adım attık. 2015 yılında da Dokuma 365 gün resim, heykel ve sanatla dolu günler geçirecek. Dokuma’nın her gün misafirleri olacak” dedi.
Resim ve heykelde sadece Antalya’nın değil, Türkiye’nin en önemli merkezinin Dokuma olacağını kaydeden Başkan Tütüncü, “Sanatçılarımızı hep misafir edeceğiz. Kapılar da halka sonuna kadar açık. Bugün çok özel bir çalışmanın final kısmını gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki senelerde de sergilerimiz ve çalışmalarımız aralık vermeden devamı gelecektir” ifadesini kullandı.
Çalıştıkları yerin çok özel olduğunu belirten küratör Melek Günbey, “Dokuma doğası ve temasıyla sanatçılara ilham verdi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün destekleriyle kısa sürede çalışmalarımızı tamamladık. Dokuma’da sanat ve fikirler farklı boyutlara geçebilir. Arzumuz birçok kez daha Dokuma’da eserler yapıp, sanatseverlere sunmak” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Tütüncü ve diğer konuklar sanatçıların eserlerini inceledi. Başkan Tütüncü, eser sahipleriyle sohbet etti.
11 ülkeden 30 sanatçının katıldığı sergi 30 Ocak tarihine kadar Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde gezilebilecek.