Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Samsun Valiliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Merkezi, Medikal Kümelenme Derneği(MEDİKÜM), Samsun Teknopark A.Ş. ve Makine Mühendisleri Odası Samsun Şube işbirliği ile “Tıbbi Cihaz ve Medikal El Aletleri Sektörü Dertlerini Anlatıyor Devlet Dinliyor” konulu “Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği” çalıştayı düzenlendi.
 

Çalıştayın birinci bölümünde; farmasotik ampul, cerrahi alet, ortopedi ve tıbbi aletler üreten İmaretçioğlu firması, Karaoğlu Cerrahi Aletler firması, Aysam Ortopedi Tıbbi Aletler firması, Bahadır Tıbbi Aletler firması ile Aygün Cerrahi Aletler firmaları Samsun Valisi İbrahim Şahin ve kalabalık katılımcı grubu ile birlikte gezilerek incelemelerde bulunuldu. Firma yetkilileri tarafından geziye katılan heyete detaylı bilgiler verildi. 
Çalıştayın ikinci bölümünde OMÜ Yeşilyurt Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirilen “Tıbbi cihaz ve medikal el aletleri sektörü dertlerini anlatıyor, devlet dinliyor” adlı kamu, üniversite ve sanayi işbirliği çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya; Samsun Valisi İbrahim Şahin, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Kaplan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Samsun İl Müdürü Nazmi Gedikli, Samsun İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, MEDİKÜM Başkanı Dr. Ahmet Aydemir, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan Er, OMÜ Yeşilyurt Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Muhammet Dervişoğlu, OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Hikmet Aydemir, Veteriner Fakültesi Dekanı Abdurrahman Aksoy, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özbey başta olmak üzere Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin Mühendislik, Çevre, Fen, Uzay Bilimleri fakülteleri ve Yeşilyurt Meslek Yüksek Okulu’ndan 40 civarında akademisyen ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan uzmanlar, MEDİKÜM üyeleri ile ilgili kamu kurum ve kuruluş yetkililerinin yer aldığı çok sayıda kişi katıldı.

Çalıştayda açılış konuşması yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Bu ülkeyi seven bir insan olarak mutlak suretle bu sektörü öne çıkartmamız gerekiyor. Bu konuda paydaşları işin içine sokacağız. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin bu alana çok ciddi anlamda katkı sağlamak istediğini ve bu konuda istikrarlı ve inatçı bir şekilde yol almak gerekiyor” dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim Teknoloji Genel Müdürlüğü’nden Recep Uzungil, ‘Sektöre Yönelik Bakanlık Destekleri’ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğünden Çağrı Bacak ‘Kümelenme Destek Programı’ ve ELDAŞ Deney ve Kalibrasyon Merkezi Yetkilisi; ‘Tıbbi Cihaz Testleri’ hakkında katılımcılara detaylı bilgiler aktarıldı.

Toplantının en kısa zamanda tekrarlanması kararlaştırıldı.