Furkan Vakfı Adıyaman Şubesi tarafından düzenlenen konferansa katılanFurkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, "Başarılı olmanın en büyük amillerinden birisi sabırlı olmaktır. Ne kadar zeki olursanız olun, sabırlı değilseniz başarılı olamazsınız” dedi.
Hisar Salon’da gerçekleştirilen ‘İman ve Sabır’ konulu konferans etkinliği, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra şiir ve ilahi dinletileri sunuldu. Furkan Vakfı’nın Adıyaman Şube Başkanı Şaban Sıla yaptığı açış konuşmasında, dernek olarak çeşitli engellemelerle karşı karşıya olduklarını belirterek, “Furkan hareketi olarak Türkiye’nin dört bir tarafında düzenlediğimiz konferanslarımızı spor salonlarına izin verilmemekte ve engellerle karşılaşmaktayız. Biz bu davaya dönmemek üzere girdik. Hocamızı yalnız bırakmayacağız. İstikbal İslam’ındır” dedi.
‘İman ve Sabır’ konulu konferansta konuşan Alparslan Kuytul ise, İslam davasının yeryüzüne inkılaplar yapmak için geldiğini ifade ederek, “Peygamber Efendimizi (sav) Rabbimiz bu davayı tüm dünyaya yayması için gönderdi. Allah’ın Resulü bu hedef doğrultusunda bu davayı yürüttü. Hedefiniz büyük ise büyük bir sabır ve sebat göstermek zorundasınız. Allah (cc) bize büyük bir hedef koymuştur ve bu yeryüzüdür. Yeryüzünde din tamamen Allah’ın dini olana kadar, tek bir medeniyet kuruluncaya kadar, yeryüzünde hiçbir fitne kalmayıncaya kadar, beşeri düzenler değiştirilene kadar onlarla mücadele edeceğiz. Başarılı olmanın en büyük amillerinden birisi sabırlı olmaktır. Ne kadar zeki olursanız olun, sabırlı değilseniz başarılı olamazsınız” dedi.