AK Parti eski milletvekili Mikail Aslan, yeniden AK Parti’den aday adayı oldu.
Aslan, kalabalık bir gurupla gittiği parti binasında aday adaylığı sürecini açıklarken ’Siyasi ahlakı asla kaybetmeyelim ve artık Kırşehir vekillik değil bakanlık alsın’ dedi.
Kırşehir’de yeniden aday adayı olan ve parti binasında balkon konuşması yapan eski milletvekili Mikail Aslan, "Değerli AK Parti Teşkilatı, Allah’ın Rahmeti ve Bereketi hepimizin üzerine olsun. Bu süreçte bizlere motivasyon sağlayan herkese teşekkür ederim. İnşallah bu seçim süreci içerisinde Kırşehir’imiz en iyisini bulur. Burada milletvekili aday adaylığı içerisinde bulunan bütün arkadaşlara teşekkür ederek başarılar dilerim. Çok değerli arkadaşlarımız var. 2 arkadaşımızda Kırşehir’den parlementoya giderek Kırşehir’i temsil etme imkanı bulacak. Ben AK Parti aday adaylarına teşekkür ederken MHP ve CHP’de de müracaat edenlere de teşekkür ederek başarı dilerim. Bu medeni yarışta insanların desteklerini alarak yola çıkmak zor bir süreçtir" diye konuştu.
Ahi duruşunun tüm partilerce yapılmasını gerekliliğini anlatan Aslan, "İnşallah Ahice duruşu hep beraber sergileyerek Türkiye’ye örnek olacak başarılı bir seçim sürecini hep birlikte tamamlarız.İl ve İlçe teşkilatlarımız kongrelerini yaptı. Yüzler yenilendi, istikrarlı ve güven veren teşkilat çalışması başladı. Bir yürüyüşe çıktık inşallah bu yürüyüşü de zaferle taçlandıracağız. Sevginiz karşısında ezildiğimi itiraf etmeliyim. Sizler emeği,hizmetleri ve sizlere kucak açanları unutmayan yavuz bilekli insanlarsınız. Her ilçesinde evliyaların merkezinde ise Ahi Evran’ın merhum bulunduğu bir ilin çocuklarısınız. Hizmet kervanında çıtayı biraz daha yükseltmek durumundayız. İlçelerimizi dolaştık ve insanlar umut dolu bakışlarla bizlere destek veriyorlar. Bizde Kırşehirliler olarak daha büyük eserlere imza atmamız gerekliliğinin biz farkındayız. Artık bizi binalar ve yapılan okullar sevindirmeyecek. Daha büyük eserlere imza atılması gerekiyor. Kırşehir’in üniversiteleşme ve eğitim konusunda ki başarılarının bir kademe daha üste çıkması gerekiyor. Allah bu millete hizmetle bizleri şereflendirsin. Bu millet kendisine hizmet edenleri unutmadı demiştim, biz Menderes’i,Özal’ı ve Cumhurbaşkanımızı unutmadık. Genel Başkanımız ve Başkanımız Ahmet beyde gece gündüz çalışmaya devam ediyor. Biz de onlarla birlikte bu kervana katılarak hayırlı işler yapmaya gayret göstereceğiz. Ahlaklı etik ve dik duruşlu siyasete devam edeceğiz. Milletle köylümüzle yine beraber olacağız. Kırşehir’in her kademesi ile birlik içerisinde güçlenecek ama ahlaki ve manevi duruşumuzu devam ettireceğiz. İnsanlarla hemhal olarak çalışmalarımız devam edecek. 2011’de yol arkadaşlarımıza ’Bu şarkı burada bitmez’ demiştik şuan bunu ispatlıyorsunuz. Ve inşallah Kırşehir milletvekili değil bakanlık alacaktır" ifadelerini kullandı.
Aday adaylık başvurusu ile AK Parti’de seçim startını verirken İl Başkanı Mustafa Kendirli, "Aday adaylarımız bizim partimizin zenginliğidir. Biz Mikail beyi yakınen tanıyoruz. 2 Dönem Kırşehir’e önemli hizmetlerde bulundu. İnşallah aday daaylığı şehrimize ve partimize hayırlar getirir" diye belirtti.