Çanakkale savaşlarının 100. Yılı etkinlikleri kapsamında, Avustralya’dan gelen 12 sporcu, Çanakkaleli sporcularla kriket maçı yaptı. Maçtan önce, Avustralya Bayan Milli Takımı futbolcularından, Brisbane Roar takımında forma giyen Lauren Elizabeth Colthorpe, Çanakkaleli küçük futbolculara mini bir resital sundu.
Çanakkale savaşlarının 100. Yılı anısına Umut Futbol Akademi ve Amerikan Life sponsorluğunda düzenlenen etkinlikte, 100 yıl önce dedelerinin savaştığı topraklarda, bu kez Avustralyalı ve Türk sporcular, dostluk maçında karşı karşıya geldi. Etkinlik kapsamında Türkiye’ye gelen Avustralya Bayan Milli Takımı futbolcularından, son olarak Avustralya’nın Brisbane Roar kadın futbol takımında forma giyen Lauren Elizabeth Colthorpe, Deniz Polis Tesisleri halı sahasında eğitim gören Umut akademi futbolcularıyla bir araya geldi. Önce minik futbolculara bazı nasihatlerde bulunan dünyaca ünlü bayan orta saha oyuncusu Colthorpe, ardından da mini bir gösteri sergiledi. Daha sonra minik futbolcularla futbol maçında oynayan Lauren Colthorpe, sergilediği hareketlerle izleyenleri kendisine hayran bıraktı.
Mini gösterinin ardından ise, Avustralya’da kriket sporuyla ilgilenen 12 sporcu, ÇOMÜ Vatansever Amerikan futbol takımı ile karşı karşıya geldi. Avustralyalı sporcular, ilk önce Avustralya ulusal sporu olan kriketin nasıl oynandığını, ÇOMÜ’lü sporculara anlattı. Ardından Avustralyalı sporcular ile Vatansever Amerikan futbol takımı arasında dostluk maçı yapıldı. Kriket dostluk maçını 38-27 Avustralyalı sporcular kazandı.
Bu maçın ardından, bu kez ÇOMÜ Vatansever Amerikan Futbol takımı, Avustralyalı sporculara Amerikan futbolunu öğretti. Ardından iki takım bu kez kozlarını Amerikan futbolunda paylaştı. Karşılaşmayı ÇOMÜ Vatansever Futbol takımı 12-6 kazandı. Karşılaşmaların ardından, tüm sporcular, yapılan kutlamaya katıldı.
Çanakkale’de olmalarının kendileri için son derece önemli olduğunu söyleyen Lauren Colthorpe, “Çok güzel bir bölge ve bizim için tarihi önemi çok büyük. Türklerin bizi sıcak karşılaması, bizim arkadaşlığımızı, kardeşliğimizi daha da devam ettirmeleri ve bizi misafirperver olarak karşılamalarından çok mutluluk duyuyoruz. Dedelerimiz yıllar önce savaştılar. Türk insanlarının yıllar sonra bizi kabul görmesi ve affetmesi çok önemli. Ben kişisel olarak burada böyle sıcakkanlı ve güzelce karşılanmaktan ve arkadaşlık yapmaktan dolayı çok mutluluk duyuyorum” dedi.