SAMSUN (AA) - Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce üreticileri fındık üretimi konusunda bilinçlendirmek için "Fındıkta Tarla Okulu" başlatıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, yaptığı açıklamada, Samsun'da fındığın 900 bin dekar alanda yetiştiriciliği yapılan, ekonomik öneme haiz bir ürün olduğunu söyledi.

Fındığın Terme ve Çarşamba başta olmak üzere birçok ilçede yaygın olarak üretildiğini ifade eden Güven, "Dolayısıyla fındık üreticilerine yönelik eğitim ve yayım çalışmaları da aralıksız sürdürülmektedir" dedi.

Güven, ocak ayından itibaren Terme ve Çarşamba ilçelerinde üreticileri fındık üretimi konusunda bilinçlendirmek için Fındıkta Tarla Okulu başlatıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Fındıkta yetiştiricilik ve zirai mücadelede üreticilerce yapılmakta olan eksik uygulamalar, önemli miktarda ürün ve kalite kaybına neden olmaktadır. Tarla okulunda eğitimler, konu uzmanları teknik elemanlar tarafından üretici guruplarına üretim sezonu boyunca uygulamalı olarak verilmektedir. Fındıkta verimi artırmanın ve kaliteli ürün elde etmenin yolunun üreticilerin yetiştiricilik ile bitki koruma faaliyetlerini tekniğine uygun yapmaları ile mümkün olabilecektir. Tarla okulları önemli ölçüde bu amaca hizmet edecektir."