Katıldıkları turnuvalarda Bodrum’u temsil eden Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi A Genç Kız Voleybol Takımı, başarılarını Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile paylaştı.
Bodrum’da düzenlenen grup maçlarında Bodrum ilçe birinciliğinin ardından Muğla il ikincisi olarak Türkiye finallerine katılan Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi A Genç Kız Voleybol Takımı sporcuları, kupaları ile birlikte Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti. Ziyarette sporculara; Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ahmet Zeki Saçar, okulun beden eğitimi öğretmeni Seyhan Soyken ile takım antrenörü Taner An eşlik etti. 3 yıl önce kurulan, 16 - 18 yaşları arasındaki kız voleybolculardan oluşan Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi A Genç Kız Voleybol Takımı, geçtiğimiz yıl düzenlenen Bodrum grup maçlarından yine birincilikle ayrılmıştı.
Müdür Yardımcısı Ahmet Zeki Saçar, takımlarının ilçe birincisi olarak Bodrum’dan çıktığını ve Muğla’dan da ikincilikle döndüklerini ifade ederek Kütahya’da yapılan Türkiye Voleybol Grup Finalleri’nde de mücadele verdiklerini söyledi. Kız voleybol takımının son iki yıl içerisinde başarılara imza atmaya başladığını aktaran Beden Eğitimi Öğretmeni Seyhan Soyken ise “Kızlarımız Bodrum’da yapılan grup maçlarında Bodrum birincisi oldular. Muğla’da yapılan karşılaşmada ise Muğla il ikincisi olarak Muğla’yı temsilen Kütahya’ya gittiler. Kütahya’da 3 grubumuz vardı. Grubumuzla müsabakalarımızı yaptık. İyi mücadele ettiler ama sakatlıklar yaşadık, aksilikler yaşadık. Zaten bir kere Kütahya’ya gitmemiz bile bir bonustu” diyerek bilgi verdi.
Genç sporcuları tebrik ederek sözleriyle onlara güven aşılayan Başkan Kocadon, “Sizleri tebrik ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum. Siz yeter ki başarılı olun, bizler sizlere elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Ve sakın mücadeleci ruhunuzu yitirmeyin çünkü maçlarda iki takımdan biri mutlaka yenilecek. Siz de biliyorsunuz bunu, böyle müsabakalarda mutlaka bir takım yeniliyor, berabere kalma şansı yok. Onun için mücadelenizi hep verin. Çünkü ben onurlu yenilgileri de çok takdir ederim; pes etmeden, son ana kadar… Vermiş olduğunuz bu mücadeleden dolayı da sizleri kutluyorum. Sonuçta Bodrum’dan, Muğla’dan çıkmak bile büyük başarı. Belki bir gün ileride sizler de bir belediye başkanı olabilirsiniz, neden olmasın? Bizler de sizler gibi okul sıralarında oturduk, bizler de okulumuzun futbol takımlarında oynayarak geldik bu günlere. Yeter ki hiçbir zaman mücadeleci ruhunuzu yitirmeyin.” şeklinde konuştu.
“BODRUM OKULLARINDAN MEZUN OLANLAR ÜNİVERSİTE MEZUNU GİBİDİR”
Başkan Kocadon, konuşmasının devamında ise yenilgilerin sadece pes edince geleceğine dikkat çekerek, “Ben hep şunu söylüyorum; bizim Bodrum’daki okullarımızdan mezun olan çocuklarımız, bir üniversite mezunu olmuş gibi olurlar. Sınavda belki kazanamayabilirsiniz ama pazarda limon dahi satsanız, farklı satarsınız ve yine para kazanırsınız sırf Bodrum’da okul bitirdiğiniz için. Kendinize inanın, güvenin. Hayat bir otoban değil, ara sıra böyle patika yollar olur; bazen düşersin bazen de emeklersin ama asıl yenilgi ne zaman gelir? Yenilgi, pes edince gelir. Bizde pes etme ruhu yok” dedi.
Ziyaret sonunda genç voleybolcular Başkan Kocadon ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.