Manisa’nın Kula ilçesinde Engelliler Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Engelliler Haftası programı Cumhuriyet Meydanı’na İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kortej yürüyüşüne geçildi. Kula 80. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan engelliler, kostümlü kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.
80. Yıl Bakım ve Engelsiz Yaşam Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Seyfettin Erkaya, "Böyle özel günlerin bizler için anlam ve önemi büyüktür. Son yıllarda engellilik ile ilgili Ülke politikası ve toplumsal bilincin uyanmasını yönelik önemli gelişmeleri memnuniyet ile izlemekteyiz. Bu gelişmelerde böyle özel günlerinde payı olduğuna inanıyoruz. Engellilerin Topluma katılmalarındaki engeller son yıllarda yavaş yaş olsa da kalkmaktadır. Eve kapatıldıkları hor görüldükleri utanılan birer birey olmaktan hak ettikleri gibi saygı duyulan onure edilen toplumun birer tamamlayıcı olma yolunda doğru gitmektedirler. Etkinliklerimiz boyunca engellilerimizin sanıldığı kadar engelli olmadığını fırsat verildiğinde kendilerini sınırlayan engellerin sınırlarını nasıl aştıklarını azmin ve sabrın nasıl derin bir anlam kazandığını görebileceğiz." dedi.
KULA’DA ENGELLİ KADINLARDAN SERGİ
Kula 80. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan 18. yaş üstü zihinsel engelliler tarafından hazırlanan el İşi ve hediyelik eşyalar da satışa sunuldu.
10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Kula 80. Yıl Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Kent Meydanında açılan sergide, engelli kadınların hazırladığı çeşitli el işi ürünleri satışa sunuldu.
Sergi açılışında konuşan Kula Kaymakamı Murat Güven, “Bugün burada Rehabilitasyon Merkezi ve Engelliler Yaşam Kolaylaştırma derneğinin düzenlemiş olduğu etkinlikte bir aradayız. Bu sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi
Sergi Açılış kurdelesini Kula Kaymakamı Murat Güven İlçe Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar, Kurum Müdürü Seyfettin Erkaya, Özürlüler Derneği Başkanı İmail Canseven ve Trafik Tecil Büro Amiri Mustafa Esenlibınar kesti.
Kurdelenin kesilmesinin ardından davetliler sergi ve kermesi gezerken, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar engelli İrem Selanik tarafından yapılan tabloyu satın aldı.