Evde Çocuk Bakım Hizmetleri yoluyla kayıtlı kadın istihdamının desteklenmesi projesi kapsamında pilot il olan 3 ilden biri olan Bursa’da ön başvurular da talep patlaması gerçekleşti. Bursa’da bin 750 anneye sağlanacak olan her ay 300 Euro’luk bakıcı yardımı için bir günde 2 bin 100 kişi başvuruda bulundu.
Evde Çocuk Bakım Hizmetleri yoluyla kayıtlı kadın istihdamının desteklenmesi projesi kapsamında Bursa, İzmir ve Antalya pilot il seçildi. Çalışan ve çocuk sahibi olan annelere verilecek 300 Euro’luk hibe için ön başvurular 25 Haziran saat 10.00 itibari ile ’www.sgk.gov.tr’ ve ’www.evdecocukbakimi.net’ web sayfası üzerinden başladı. İki yıl sürecek proje kapsamında Bursa’da başlayan ön başvurularla bin 750 asil ve bin 750 yedek anne sisteme kayıt olacak. 3 bin 500 başvurunun sonunda sistem otomatik olarak kapanacak. Ardından ön başvuru yapan anneler, SGK Bursa İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan ofise gerekli belgelerini verecek. Müracaatlar sonucunda bin 750 anneye ayda 300 Euro’luk yardım yapılırken, aynı zamanda bin 750 çocuk bakıcısına da istihdam olanağı sağlanmış olacak.
TALEP PATLAMASI
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Erhan Karaca, projenin Bursalılar tarafından yoğun ilgi gösterildiğini ifade etti. Dün itibari ile başlanan kayıtlarda bugün itibari ile 2 bin 100 kişiyi bulduklarını belirten Karaca, “Bunların kesin listeleri başvurular sonlandıktan sonra internetsitesi üzerinden yayınlanacak. Bu listelerdeki kişilere verilecek olan randevu ve saati verilecek bunların burada olduklarında işlemleri tamamlanacak. Ana listedeki bin 750 kişiden eksilmeler oldukça yedek listedeki bin 750 kişiden eklemeler olacak. Şuanda buradaki arkadaşlarımız telefonla arayanlara bilgi ve neler yapmaları gerektiği konusunda yardımcı oluyor”dedi.