Muş Alparslan Üniversitesi’nde (MŞÜ) rektörlük seçimi yapıldı.
Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seçimde 76 öğretim üyesi oy kullandı. Sabah saat 09.30’da başlayan seçimde konuşan MŞÜ’de Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, yapılan seçimin üniversite için hayırlı olması dileklerinde bulundu.
Daha sonra Prof. Dr. Cevat Selam’ın önerisi ve öğretim üyelerinin de onaylaması sonucunda Doç. Dr. Murat Kayri, Yrd. Doç. Fikret Gedikli ve Yrd. Doç. Dr. Erdal Korkmaz seçim çalışmalarını yürütecek sandık kurulu heyeti olarak belirlendi. Oy verme işlemi sonrasında sandık kurulu tarafından açık olarak oy sayım işlemi yapıldı. 6 adayın katıldığı seçimde Prof. Dr. Ekrem Atalan 26 oyla ilk sırada yer alırken; Prof. Dr. Osman Özcan 22 oyla ikinci, Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat 20 oyla üçüncü, Prof. Dr. Bayram Coşkun 2 oyla dördüncü, Prof. Dr. Hasan Çiftçi ve Prof. Dr. İbrahim Erdoğan ise birer oyla beşinci sırada yer aldılar.
2 oyun boş, 2 oyun da geçersiz sayıldığı seçim sonucunda ilk 6 sırayı alan adayların isimleri Yükseköğretim Kurulu’na bildirilecek. Yükseköğretim Kurulu Rektör Adaylarını İnceleme Komisyonu’nun çalışması sonrasında aday sayısı 3’e düşürülecek. 2015-2019 döneminde rektör olarak görev alacak isim ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ataması sonrasında belirlenecek.