Şehzadeler Belediyesi sosyal projelerine bir yenisini ekledi. Yaptığı sosyal projeler ile vatandaşların büyük beğenisini toplayan Şehzadeler Belediyesinin engelli vatandaşlar için yapmış olduğu çalışma büyük takdir topladı. Devlet hastanesi bahçesine monte edilen engelli araç şarj istasyonu TBMM Plan Bütçe komisyon başkanı Recai Berber’in katılımıyla hizmete sunuldu.
Sosyal belediyecilik projeleri ile yaptığı çalışmalarla Şehzadeler halkının büyük beğenisini toplayan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, engelliler için yapılan yeni proje ile vatandaşlardan büyük takdir topladı. Manisa Bedensel Engelliler Derneğinin isteği ile yapılan proje kapsamında Manisa Devlet Hastanesi bahçesine monte edilen engelli araç şarj istasyonu TBMM Plan Bütçe komisyon başkanı Recai Berber’in katılımıyla hizmete sunuldu. Aynı anda 3 aracın şarj edile bileceği şarj istasyonunu açılışına TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Recai Berber, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler ilçe Başkanı Ahmet Tonguç, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız katıldı. Akülü araçları kullanan engellilerin en büyük sorunun şarj etme sorunu olduğunu ifade eden Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, “Akülü araçlarımızın şarj sorunu bizler için korkulu rüyamızdı. Özellikle hastaneye geldiğimizde şarjımızın ne zaman biteceğini bilemiyorduk. Tedavi olmaya geliyorduk ancak psikolojimiz bozuk olarak dönüyorduk. Hastanelerimizde hiçbir noktada şarj ünitesi olmadığı için şarj sıkıntısı yaşıyorduk. Şehzadeler Belediyemizin yapmış olduğu bu hizmet bizim için çok güzel olmuştur. Biz engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak bir uygulama. Böylesine güzel bir sosyal belediyecilik hizmetini bizlere sunduğu için Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’e çok teşekkür ediyorum” dedi.
“ENGELLİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”
Şehzadeler Belediyesi olarak yapılan tüm çalışmalarda engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık ile hizmet ettiklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Bedensel engelli kardeşlerimizden gelen talep üzerine, değerli dernek başkanımızın bizleri bilgilendirmesi üzerine Devlet hastanemize üç tane akülü aracımızın aynı anda şarj edilebileceği bir şarj istasyonunu montajını yaptık. Şehzadeler belediyesi olarak engellilerimize pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Şehzadeler şehrimizin engelsiz bir şehir olması için çaba sarf ediyoruz. Bilindiği gibi engelli çocuklarımızın da rahatlıkla oynayabilmeleri vakit geçirebilmeleri için parklarımızı da engelsiz hale getiriyoruz ki birkaç tanesinin açılışını da önümüzdeki günlerde yapacağız. Şehrimiz ilk defa engelsiz parklarda engelli çocuk ve engelsiz çocuğun bir arada oynayacağı parklar da buluşacak. Her alanda engellilerimizin hayatını kolaylaştıracak çalışmalarımız devam edecektir. Ben bugün bizleri yalnız bırakmayan yaptığımız hizmetlerde her türlü desteğini bizden esirgemeyen TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanımız Sayın Milletvekilimiz Recai Berber’e teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun diyorum. Sayın başkanlarımızın desteği ile hemşerilerimizin katkılarıyla, derneklerimizin de yönlendirmesi ile çok daha güzel hizmetlere birlikte imza atacağımıza yürekten inanıyorum. Hayırlısı olsun diyorum” dedi.
“BU HİZMETLERİ HER ALANDA YAYGINLAŞTIRMALIYIZ”
Yapılan hizmetin sosyal belediyecilik anlayışı açısından çok güzel bir örnek olduğunu ifade eden TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, ”Öncelikle bu sorunun dernek başkanımız tarafından sosyal belediyecilikte ön plana çıkan ve bu alandaki bütün açıkları kapatmaya çalışan belediyemize bir hizmet alanı olarak iletilmesi en önemli adımdır. Eğer bütün vatandaşlarımız böylesine duyarlı olurlarsa yaşadığı sorunu, çevresinde gördüğü bir aksaklığı belediyemize ve sürekli halkın içinde olan başkanımıza iletirse, bence hayatımızda sıkıntı olarak gördüğümüz pek çok şey çözümlenecektir. Ancak insanlarımız duyarlı olup ta bu ufak sorunları iletmezse gerçekten de biz birçok şeyi ufak tedbirlerle düzelte bilecekken hayatımızı çekilmez hale getire biliyoruz. Burada gördüğümüz bu çok güzel hizmetle dernek başkanımızın teşebbüsü, belediye başkanımızın her alanda olduğu gibi sosyal belediyecilik alanında ki girişim ve destekleriyle önemli bir hizmet gerçekleştirilmiş. İnşallah burada devlet hastanemizin bahçesine kurulan bu şarj istasyonu bir öncü olur, bu hizmetlerin arkası da gelir. Her alanda bu hizmetleri yaygınlaştırmamız lazım. Bana göre bu hizmetin tüm resmi kurumların bulunduğu alanlarda olması lazım. Çünkü engelli vatandaşlarımız oralarda işleri için uzun süreler kalabiliyorlar. Oralarda uzun süre bekleyen engelli kardeşlerimiz belki de mahsur kalma durumları da oluyor. Bu nedenle bu hizmetin yaygınlaşmasını bende temenni ediyorum. Bu noktada bu hizmetin devlet hastanemizde olmasına vesile olan dernek başkanımıza, belediye başkanımıza ve hastane yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Açılışın ardından Berber ve Çelik hastane bahçesindeki hasta ve hasta yakınları ile bir süre sohbet etti.