Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL, () AVRUPA Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Bayrampaşa ilçesini gezerek seçim çalışması yaptı. Bozkır, seçim koordinasyon merkezi açılışında yaptığı konuşmada, CHP'nin alkışlı seçim kampanyasını eleştirdi.

AK Parti'nin İstanbul 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olan AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, seçim bölgesi Bayrampaşa ilçesini gezerek seçim çalışması yaptı. Bozkır, seçim koordinasyon merkezi açılışında yaptığı konuşmada, CHP'nin alkışlı seçim kampanyasını eleştirdi.
Bozkır, sabah saatlerinde başladığı seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak Bayrampaşa Belediye'sini ziyaret etti. Belediye binası önünde bekleyen basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bozkır, 7 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yaparak, şunları söyledi:
“Bu seçimler çok önemli. 7 Haziran, Türkiye'nin geleceği bakımından bir dönüm noktası olacak kıymettedir. 2023 yılına giden bir Türkiye'de bugüne kadarki kazanımlarımızın ikiye katlanacağı, 2-3 trilyon dolarlık bir milli gelire sahip, kişi başına 25 bin dolar gelire sahip, 500 milyar dolar ihracatı olan bir Türkiye'den bahsediyoruz. Dünyada ilk 10'a girebilecek, Avrupa'da 22 üye ülkeden daha iyi ekonomik şartlara sahip olacak bir Türkiye'den bahsediyoruz. Ama aynı zamanda, Türkiye'de yaşayan bütün vatandaşların etnik kimliğine bakılmaksızın, dini inançlarına bakılmaksızın, yaşam biçimine bakılmaksızın kendisini ülkenin birinci sınıf vatandaşı hissedeceği ve öteki kavramının Türkiye'den kaybolacağı bir Türkiye'ye doğru ilerliyoruz. Bu yeni Türkiye için bu seçimler gerçekten önemli bir milat teşkil edecektir. Bunun bir parçası olarak da üzerime düşen her türlü görevi yapmak üzere bugün seçim kampanyasına başladım."

“AMERİKALI NE ANLASIN TÜRKİYE'DEN"
Belediye ziyaretinin ardından, partisinin Bayrampaşa'daki Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yapan Volkan Bozkır, burada yaptığı konuşmada da, CHP'nin 'Milletçe Alkışlıyoruz' kampanyasını eleştirdi.
Bozkır, “Biliyorsunuz, Amerikalı bir kampanyacı tuttu. Amerikalı ne anlasın Türkiye'den? Demiş, 'Bir alkışlatın'. CHP'nin alkışa ihtiyacı var. Onun için alkışlatıyorlar, kendileri kendilerine. Ama dün sayın Başbakanımız çok güzel dedi. 'Yahu' dedi, '13 senedir dünya bizi alkışlıyor, siz daha yeni alkışlamaya karar verdiniz'" şeklinde konuştu.
Açılışın ardından esnafı ziyaret eden AB Bakanı, esnafa ve alışveriş yapan vatandaşlara karanfil dağıtarak programını sonlandırdı.
(FOTOĞRAF)