Düzce Vali Vekili Hasan Bağcı mükelleflerden vergilerini düzenli ödemelerini istedi.
Düzce’de 26. Vergi Haftası etkinlikleri Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Daha sonra Defterdar Vekili Murtaza Kamar Vergi Dairesi Personeli ile birlikte Vali Vekili Hasan Bağcı’yı ziyaret etti. Kamar Bağcı’ya çiçek takdim etti.
Ziyarette konuşan Murtaza Kamar geçtiğimiz yıl vergi uygulamaları başarı sıralamasında ülke genelinde 30. sırada yer aldıklarını dile getirerek “Geçtiğimiz yılı başarılı geçirdik. Ülke geneline 30. Sıraya yükseldik. Bu hafta toplumda vergi bilincini yerleştirmek amacıyla kutlanıyor. Hafta etkinlikleri kapsamında ziyaretlerimiz olacak. Dereceye giren mükelleflerimizi ödüllendireceğiz. Ayrıca Bakanlığımızın çok önem verdiği bir husus var. Okullarımızda hafta boyunca verginin önemine ilişkin konferanslar verilecek. Ayrıca öğrencilerimizi Defterdarlık da ağırlayacağız. Onlara çalışma alanımızı tanıtacağız” dedi.
Vali Vekili Hasan Bağcı ise vergilendirilmiş kazancın en kutsal kazanç olduğunun altını çizerek “Ülkemizin ve bölgemizin gelişimi vergilerin düzenli olarak toplanmasıyla mümkün. Vergi bilincinin yaygınlaşması amacıyla her yıl Vergi Haftası düzenleniyor. Vergilendirilmiş kazanç en kutsal kazançtır. Kamusal ihtiyaçlarımızın büyük bölümünü vergilerle karşılıyoruz. Vatandaşlarımızdan vergilerini düzenli ödemelerini istiyorum” diye konuştu.