Kepez Belediyesi, 17 Şubat 1920’de Antalya’nın Kurtuluş Savaşında verdiği ilk şehit olan Mustafa Haşmet’in ismini, Ünsal Mahallesi’nde yeni açtığı caddeye verdi. Cadde,Mustafa Haşmet’in şahadetinin 95’inci yılında hizmete açıldı.
Kepez Belediyesi, Antalya’nın, Kurtuluş Savaşı’ndaki ilk şehidi olan Mustafa Haşmet ismini ilçede yaşatıyor.Kepez Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısında, yeni açılan 11 ayrı caddeye isim verilmesi oy birliği ile kabul edilmişti. İşgalci İtalyanlar tarafından 17 Şubat 1920’de Kale Kapısı’nda şehit edilen Mustafa Haşmet’in ismi de Ünsal Mahallesi’nde, yeni yol çalışmasıyla cadde haline getirilen 5086 Sokak’a verildi. Mustafa Haşmet Caddesi’nin açılış töreni de çok anlamlı bir günde Mustafa Haşmet’in şahadetinin 95’inci yılında yapıldı.
Törenden önce Antalya’nın Kurtuluş Savaşı’ndaki ilk şehidi olan Mustafa Haşmet ve tüm şehitler için Ünsal Camii’nde mevlit okutuldu. Antalya Mehteran Takımı’nın icra ettiği marşlarla başlayan törende bir konuşma yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Mustafa Haşmet’in isminin verildiği caddenin daha önce küçük bir sokak olduğunu anımsattı. Yol üzerinde bulunan ve tapusu verilen 10 gecekonduyu yıkarak sokağı genişlettiklerini belirten Başkan Tütüncü, “Yolu genişleterek imar planındaki haline getirdik. Sokağı,800 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğinde orta refüjü ve kaldırımı olan bir cadde haline getirdik.Yeni cadde ile Ünsal, Kepezaltı ve Santral mahallelerini Akdeniz Sanayi Sitesi’ne, Yeşil Antalya Sanayi Sitesi’ne, İnşaat Malzemecileri Sitesi’ne ve Hurdacılar Sitesi’ne bağladık. Hem Ünsal Mahallemize hayat veren hem de Santral ve Kepezaltı mahallelerine bağlantıyı sağlayan bu yol sokaktan, caddeye dönüştü” dedi.
Şahadetinin 95’inci yılında Mustafa Haşmet’e vefalarını gösterdiklerini belirten Başkan Tütüncü, "Başta Mustafa Haşmet olmak üzere Kurtuluş Savaşı şehitlerimizi, tüm şehitlerimizi şükranla, minnetle yad ediyoruz. Bugün çok mutluyum. Yaptığımız bu çalışmayla iftihar ediyorum. Allah’a şükürler olsun ki bir meçhul değeri, bugün bilinir hale getirdik. Değerlerimizin hatıralarını yaşatmaya, onların geçmişte bıraktıkları ışıklarıyla geleceğimizi inşa etmeye omuz omuza, gönül gönüle devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra yapılan duanın ardından isim kitabesinin üzerindeki örtüyü diğer davetlilerle birlikte kaldırarak Mustafa Haşmet Caddesi’ni hizmete açtı.
Törene AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, bazı belediye meclis üyeleri, Ünsal Mahalle Muhtarı Nazmi Cabadak, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.