Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 7 Haziran’daki genel seçimlerden önce siyasi partiler ile çeşitli firmaların kentin sokaklarına, caddelerine, bulvarlarına astığı poster, broşür ve afişleri söküp temizliyor.
Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, afiş sökme ve temizleme çalışmasına Elazığ Caddesi üzerinde bulunan viyadükleri temizleyerek başladı. Ekipler, daha sonra Yenişehir’in Şehitlik semtinden İstasyon Meydanı’na açılan caddeler üzerindeki afiş ve posterleri sökerek çalışmaya devam etti. Özellikle beton direk ve trafolara asılan afiş ve posterler, ekipler tarafından içinde özel bir kimyasal bulunan, suyu ve havayı 600 bar basınçla püskürten 2 yazı silme aracı kullanılarak temizleniyor.
Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı Temizlik Şube Müdürü Mehmet Baran, afiş sökme ve temizleme işlemine 8 Haziran akşamı başladıklarını belirterek, ekiplerin afiş sökme ve temizlemeye her gün saat 13.00’da başladığını ve çalışmaların saat 18.00’a kadar devam ettiğini söyledi. Afişlemenin oluşturduğu kirliliğin en fazla Elazığ Caddesi’nde olduğunu ifade eden Baran, çalışmalarına Elazığ Caddesi’nde bulunan viyadüklerin temizlenmesiyle başladıklarını kaydetti. Afişlemeden dolayı aynı şekilde Ofis semtinde bulunan alt geçidin de oldukça kirlendiğini dile getiren Baran, Yenişehir ilçesinin temizliğinin ardından çalışmaların Sur ilçesine kaydırılacağını belirtti.