Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, Konya Barosu Başkanı Fevzi Kayacan ve beraberlerindeki heyet Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İsmail Turan’ı makamında ziyaret etti.
Arabuluculuk sistemiyle taraflar arasındaki hukuki uyuşmazlığın mahkemeye başvurmadan önce veya mahkeme sırasında tarafsız, bağımsız ve eğitimli bir üçüncü kişinin desteğiyle çözülebileceğini vurgulayan Daire Başkanı Hakan Öztatar, “Hukuki uyuşmazlıklarda arabulucu kullanılarak daha kazançlı çıkılabilir. Arabuluculuk, tarafların arasındaki hukuki uyuşmazlığın mahkemeye başvurmadan önce veya mahkeme sırasında tarafsız, bağımsız ve eğitimli bir üçüncü kişi desteği ile çözülme yöntemidir. Halkımızın arabuluculuk konusunda daha bilgilenmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Desteklerinden ve ev sahipliğinden dolayı Başkanımız İsmail Turan’a teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Oda Başkanı İsmail Turan, “Arabuluculuk daire başkanlığı çok önemli bir görev üstlenmiş durumda. Ülkemizde mahkemelik olan sorunların barışçıl olarak, kendi kararlarıyla çözümlenmesi daha faydalı olacaktır. Bunun için Daire Başkanımız Hakan Bey’e görevlerinde başarılar diliyor ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ziyaret sonunda günün anısında hatıra fotoğrafı çektirildi.