"Kampüsün Kanında Hayat Var" sloganı ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kan Bağışı Kampanyasına katılmak üzere Bülent Ecevit Üniversitesi’ne gelen Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve beraberindeki heyet Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret etti.
Akar ziyarette yaptığı açıklamada, “Bülent Ecevit Üniversitesinin heyecanına ortak olmak için, “Kampüsün kanında hayat var” demek için bugün yine buradayız. Türk Kızılayı olarak Sayın Rektörümüz ve Bülent Ecevit Üniversitemiz ile gurur duyuyoruz. Sayın Rektör kan bağışı konusunda bir anlamda eski köye yeni adet getirdi. Bülent Ecevit Üniversitemizde gerçekleştirilen bu olay gerçekten büyük heyecan ve teşvik edici bir organizasyondur. Ben Sayın Rektörün şahsında tüm Bülent Ecevit Üniversitesi ailesine, Türk Milleti adına teşekkür ediyorum” dedi.
Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Türk Kızılayı Genel Başkanı ve beraberindeki heyeti, Bülent Ecevit Üniversitesinde görmekten duyduğu mutluluğu belirterek, Akar’ın katılımı ile kampanyaya güç verdiğini vurguladı. Rektör Özer ziyarette şunları söyledi:
“Kampüsün kanında hayat var sloganı ile dört yıldan bu yana sürdürdüğümüz kampanyamızı bu yıl 18 Mart tarihine denk getirdik ve şehitlerimizin hatıralarına ithaf ettik. Bunun gururunu yaşıyoruz. Şehitlerimizin kanları ile vatan kurtuldu, bizim kanlarımızla hayatlar kurtulsun istiyoruz. En büyük hedefimiz bu kampanyanın sürdürülebilirliğini sağlamak. Türk Kızılayına destekleri dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Üniversitemizin akademik ve idari personeline, öğrencilerimize, tüm basın kuruluşlarına teşekkür ediyoruz.”
Rektör Özer ziyaret anısına Genel Başkan Akar’a üniversitenin hediyelerini takdim etti. Akar da Rektör Özer’e Türk Kızılayı Genel Başkanlığının teşekkür plâketini taktim etti.